Duo-Trio-Fluo

aqb project Space (1222 Budapest, Nagytétényi út 48-50)

Megnyitó : 2020. január 11. (szombat) 18:00
A kiállítást megnyitja : Dr. Horváth Putyi

Zenés tárlatvezetés: 2020. január 20 (hétfő) 19.00

Finisszázs: 2020. február 22 (szombat) 18.30
„Kemény dió a mogyoró, és szép.”
V.J.NahTe és Wahorn András komplex zenei megoldások. (Nagy úr az idő)


Nyitva 2020. február 23.-ig
Kurátor: Farkas Laura

„Képzeld a nagyot meg a kicsit a kintet a bentet a fent a lent a szervezettet a titkosat a láthatatlant a láthatót, a natúrt és a kultúrt.”- Vető János NahTe

Az aqb Project Space soron következő Duo-Trio-Fluo című kiállítása egy 2004 – 2019 között készült hármas egység, Vető János NahTe köztéri művészetnek és a saját tereiben készülő fotóinak a szín, forma, tartalom hármas elv alapján összerakott képpárjai, szám szerint hatvan, fluoreszkáló tobzódásban.

A képek digitális fényképek, amelyeket 2011-ben képpárokba rendezett. 2015-ben húsz vasalható nyomatot készített belőlük. Ezeket fluoreszkáló színű, cink rázókeverékkel lealapozott papírlapokra vasalta, majd a kompozíciót pasztellkrétával kiegészítette, a képeket tovább festette. 2019-ben a sorozatból két méretben printeket nyomtatott, összesen negyvenet. A Duo-Trio-Fluo egy évtizednyi alkotói munka eredménye, az életmű egészét tekintve esszenciális összegzés: fényképezés, képmanipuláció, mágikus anyaghasználat és festészet együtt. „Kék üveggolyó és kék madár, híd, család, gyerekek, tenger, Koppenhága-Haverdal, pezsgődugót takaró alumínium fólia, Malmö-Szántód. Itt vagy ott, így vagy úgy, kiskanál, játékpuska, plasztik csontváz, sós cukorka, kábelvirág, folyószobor.  Kamera, Photoshop, nyomtató, fluopapír, cink rázókeverék, vasaló, pasztellkréta. Fotográfia, festészet, alkémia, public art, szobagraffiti. Iron-, Fluo- Ferrari print.” Vető János szavai kulcsszavak a képpárok értelmezéséhez: szimbólumokon és mítoszokon át láthatunk a múltba és a jövőbe, a mikroklímába, a privátba, az univerzumba és a public space-be.

Forián Szabó Noémi