Brody Anonymous Project

határidődeadline: 2015. szeptember 1.

A Brody ArtYard – print műhely és galéria – pályázatot hirdet a Brody Anonymous Project-ben való részvételre. A Project október 8-11 között kerül megrendezésre az Art Market Budapest 2015 keretei között, amely Közép-Kelet Európa prominens kortárs képzőművészeti vására. Többek között festők, fotósok, szobrászok, illusztrátorok, street art alkotók jelentkezését várjuk.

Az elmúlt két év sikerét követően ismét anonim módon állítunk ki képzőművészeti alkotásokat a Brody Anonymous Project-en keresztül, arra ösztönözve a nézőket, hogy csupán érzékeikre hagyatkozva hozzanak ítéletet a munkákról. Eképp se név, se aláírás nem befolyásolja a döntéshozatalt, a közönségnek mindössze azt kell megállapítania, hogy elnyerte-e a műtárgy a tetszését, vagy sem. Az alkotó identitását, biográfiáját és további információt a vásárlás lebonyolítása után fedjük fel.

A Project átfogóan értelmezi a médiumhasználatot, így festményekkel, szobrokkal, fotókkal, vegyes technikával készített művekkel egyaránt lehet jelentkezni. Sajnálatos módon a jelen felhívás nem vonatkozik videó és sound art műfajban létrehozott alkotásokra.

A sikeres pályázati anyag létrehozása az alábbi feltételek követésével teljesülhet:

• Készítse el a https://www.works.io/ felületen portfólióját az ‘Apply – APPLICATION GUIDE’ szekció lépéseinek megfelelően

• Az alábbi linken lehet jelentkezni a felhívásra, az ’Apply’ fül alatt, miután a works.io portfólióját létrehozta: https://www.works.io/organizations/brody-artyard/brody-anonymous-project

• Az egész portfólió értékelésre kerül, azonban kérnénk, válasszon ki 3 munkát, amellyel pályázni szeretne a Projectre. Miután az APPLY NOW gombra kattint, jelölje meg, mely műtárgyakat szeretné a Brody Anonymous Projectre nevezni egy rövid ismertető kíséretében.

• A pályázatra beadott munkák maximum 60 cm (szélesség) x 60 cm (magasság) x 20 cm (mélység) mérettel rendelkezhetnek – a keret, rögzítés, passepartout is beleértendő. Kisebb művekkel is lehet jelentkezni!

• A választott művek 1D, 2D és 3D-sek is lehetnek

• Minden munkának saját kerettel vagy rögzítési lehetőséggel kell rendelkeznie

• Kérnénk, hogy csak a munkák háta legyen dátummal és aláírással ellátva (az anonim avagy névtelen koncepció biztosításának érdekében!)

Teljes titoktartás – ez a kulcsa a projekt sikerének. Megkérnénk jelentkezőinket, hogy még egymás között se beszéljék meg pályázati anyagukat.

A pályázat határideje 2015. szeptember 1., a Project-be válogatott művészeket e-mailen értesítjük szeptember 10-ig.

Részletes tájékoztatás a koncepcióról, munkák eljuttatási módszeréről, fontosabb dátumokról, kereskedelmi részletekről az alábbi linken található: https://www.works.io/organizations/brody-artyard/brody-anonymous-project