Fess 1 nagyot!

határidődeadline: 2020. március 9.

CTP ART WALL by ARC
FESS 1 NAGYOT!

Az ország legnagyobb falfestmény tervező pályázata
Festesz? Graffitizel? Tele vagy kreatív vizuális ötletekkel? Imádod a látványt?

Szeretsz nyomot hagyni? Mindent megadnál azért, hogy minél többen lássák a munkádat? Azért alkotsz, hogy inspirációt ossz meg, elgondolkoztass vagy gyönyörködtess? Vagy egyszerűen csak szeretsz új ötleteket kitalálni? Akkor ez a pályázat neked szól! Most Magyarország eddigi legnagyobb falfestmény tervező pályázatán keressük azt az alkotást, amely a zsűri szemében a legjobb választás, hogy több, mint 4.500 négyzetméter felületen megvalósuljon!

Közép-Kelet-Európa egyik legnagyobb, ipari ingatlan fejlesztő és üzemeltető cége, a CTP most Magyarországon is elindítja Art Wall projektjét az ARC segítségével. A projekt lényege, hogy az adott ország egy kiemelt, jól látható lokációjában található ipari ingatlanjuk hatalmas falára egy pályázat keretében keresik azt a műalkotást, amelyet aztán meg is valósítanak a homlokzatokon. A CTP elkötelezett a kreativitás, a vizualitás és a párbeszéd iránt: teret adnak a kreatív alkotóknak arra, hogy egy-egy nagy felületű falukon látványosan kifejezhessék önmagukat, most épp Magyarországon. (https://www.youtube.com/watch?v=jKc5sJgxspg, https://www.ctp.eu/)

A CTP Art Wall by ARC – Fess 1 nagyot! pályázaton kiválasztott alkotás Biatorbágyon, az M1-es autópálya közvetlen közelében, az autósok számára tökéletesen látható épület homlokzatain fog megvalósulni. A felület nagysága meghaladja az 4.500 négyzetmétert, és elhelyezkedésének köszönhetően az M1 autópályáról és az 1-es számú főútról a maga teljességében mutatkozhat meg a nyertes műalkotás.

A pályázónak nincs más dolga, mint regisztrálni, vagy belépni az https://arcmagazin.hu oldalon keresztül a pályázói felületre, majd ott feltölteni a pályamunkáit.

Ezen a pályázaton nem csak a megvalósuló falkép tervezője kap díjat, hanem a zsűri által kiválasztott további 13 mű alkotói és egy közönségdíjas is!

Érdemes tehát beszállnod a versenybe, mert alkotásoddal egyrészt simán megnyerheted azt, másrészt a díjazottak között is találhatod magad. Tervezz! Pályázz!

PÁLYÁZATI FELTÉTELEK

A pályázat Kiírója a CTP Management Hungary Kft. (Továbbiakban: Kiíró) az ARC Művészeti Szolgáltató Nonprofit Kft. közreműködésével.

A PÁLYÁZATI MŰVEK ELŐSZŰRÉSÉNEK ÉS ELBÍRÁLÁSÁNAK FŐ SZEMPONTJAI

1. A pályamű mennyire illik bele a biatorbágyi tájképbe, mennyire veszi figyelembe az épület környékén található természetes és épített környezetet, illetve az építmény jellegzetességét és építészeti kialakítását.
2. Mennyire innovatív és egyedi a pályamű.
3. Milyen a pályamű fizikai megvalósíthatósága és az azzal kapcsolatban felmerülő kivitelezési költségek mértéke. Az elbírálási szempontok megállapításánál nem célunk a pályázók kreativitásának és képzelőerejének korlátozása, hiszen érdekünk, hogy a pályázók minél innovatívabb perspektívákat mutassanak be.
Azonban mindenképpen szeretnénk kiemelni, hogy a pályaművekkel kapcsolatos kivitelezési költségek és azok megvalósíthatósága nagyon fontos szempont az elbíráláskor. Ezért fontos, hogy ezt a szempontot is figyelembe vegyék a pályázók terveik elkészítésekor.
4. Amennyiben a pályamű pártpolitikai témájú, vagy bármilyen negatív diszkriminációval kapcsolatos, fekete humorú vagy tematikájú, az a pályázatból történő kizárását vonja maga után.
5. A zsűri által kiválasztott pályamunka a biatorbágyi önkormányzat településképi engedélyezési eljárásában kaphat megvalósítási engedélyt.

Jogi és személyi feltételek

 Érvényesen pályázhat minden 18. életévét betöltött természetes személy, jogi személy vagy jogi személyiség nélküli bejegyzett szervezet (ez utóbbi kettő együttesen a továbbiakban: jogi személy).
 Állampolgárság és lakóhely tekintetében a pályázat Kiírója nem köt ki feltételt a pályázókkal szemben.
 A pályázat Kiírójának tagjai, tisztségviselői, alkalmazottai, illetve a felsoroltak hozzátartozói és közeli hozzátartozói nem pályázhatnak.

A PÁLYÁZATRA JELENTKEZÉS MENETE

Pályázni kizárólag online lehet, jelen pályázat hivatalos honlapján, az https://arcmagazin.hu oldalon. A pályázás és a zsűrizés technikai lebonyolítása az eContest pályázatkezelő rendszeren történik. A pályázat oldaláról lehet az eContest rendszerbe regisztrálni és/vagy bejelentkezni, majd nevezni és pályaműveket feltölteni. A zsűri ebben a rendszerben előszűri a pályaműveket, majd személyes konzultáción fogja értékelni a beérkezett pályaműveket.

Nevezni 2020. január 14-től – 2020. március 9. 12:00-ig lehet.

A jelentkezés feltételei:

 az eContest rendszerben való regisztráció/belépés
 az online nevezési adatlap kitöltése
 az Adatvédelmi tájékoztató és a pályázathoz tartozó egyéb nyilatkozatok, valamint kiírásban rögzített feltételek elfogadása
 a pályázat tárgyát képező pályaművek feltöltése és a pályázat véglegesítése

A jelentkezés lépései:

1. Regisztráció/belépés az eContest rendszerbe

A pályázat oldaláról https://arcmagazin.hu lehet az eContest rendszerbe regisztrálni. Akik már korábban regisztráltak más pályázat kapcsán, azok a „Belépés” gombra kattintva, a felhasználónév és a jelszó megadásával be tudnak lépni. Elfelejtett jelszó esetén a már regisztrált e-mail cím megadásával új jelszó kérhető. Ebben az esetben nem szükséges újbóli regisztráció. A kérés elküldését követően az eContest rendszer e-mailben elküld egy linket a megadott e-mail címre, amely segítségével beállítható az új jelszó.

2. Az online nevezési lap kitöltése

Az online nevezési adatlap a regisztrációt és/vagy a belépést követően válik elérhetővé. Egy pályázónak – függetlenül attól, hogy saját nevében vagy, jogi személy nevében pályázik – csak egy nevezési adatlapot szükséges kitöltenie. Kötelező megadni a pályázó nevét, kapcsolattartási e-mail címét és telefonszámát. A nevezési lap kitöltése a szükséges nyilatkozatok megtételével válik teljessé. Jogi személy pályázata esetén kötelező megadni a jogi személy nevét, képviseletére jogosult nevét, székhelyét és adószámát. A nevezéssel a pályázó kijelenti, hogy a pályaműveket ő – vagy az általa képviselt jogi személy – készítette és rendelkezik a beadott pályaművek eredeti változatával.

3.Adatvédelmi tájékoztató és a pályázathoz tartozó egyéb nyilatkozatok, valamint kiírásban rögzített feltételek elfogadása

A pályázó a nevezési adatlap kitöltésével, a pályázati anyag beküldésével, az Adatvédelmi tájékoztató és a nevezési adatlapon rögzített további nyilatkozatok elfogadásával automatikusan elfogadja a jelen pályázati kiírásban rögzített feltételeket és ezáltal igazolja azt is, hogy a beküldött pályaművei minden tekintetben megfelelnek a kiírásnak.

A pályázó kizárólag saját, eredeti szerzői alkotásával pályázhat, amit korábban még sehol nem publikált.

A pályázó elfogadja, hogy
 a Kiíró jogosult a pályaművek nyilvánosságra hozatalára – a pályázó nevének feltüntetése mellett.
 a pályázat résztvevői az általuk előállított és a pályázat során benyújtott szellemi alkotások felhasználói jogait az alábbi módon biztosítják a Kiíró számára.
 azok a pályázók, akiknek a szellemi alkotása nem kerül be a kiválasztott alkotások közé nem kötelesek felhasználói jogot engedni a megbízónak.
 azok a pályázók, akiknek szellemi alkotása a zsűri által az utolsó elbíráláskor kiválasztott 15 alkotás közé kerül, kötelesek biztosítani a Kiíró számára, hogy a szellemi alkotást többszörözhesse, terjeszthesse, a nyilvánossághoz közvetítés sugárzással vagy másként, a sugárzott műnek az eredetihez képest más szervezet közbeiktatásával a nyilvánossághoz történő továbbközvetíthesse, és kiállíthassa.
 a nyertes, megvalósuló és közönségdíjas pályázatok alkotói kötelesek biztosítani a megbízó számára, hogy a szellemi alkotást többszörözhesse, terjeszthesse, a nyilvánossághoz közvetítés sugárzással vagy másként, a sugárzott műnek az
eredetihez képest más szervezet közbeiktatásával a nyilvánossághoz történő továbbközvetíthesse, módosíthassa és kiállíthassa.
 a nyertes, megvalósuló és közönségdíjas pályázóktól megszerzett felhasználói jogoknak térben és időben korlátlanoknak kell lenniük.
 a nyertes, megvalósuló és közönségdíjas pályázók esetében a megbízót megillető felhasználói jog kizárólagos, és további díjfizetés nélkül átruházható az épület mindenkori tulajdonosára és a finanszírozó bankjára. E művek szerzőinek a felhasználáshoz való hozzájárulása kiterjed a mű visszavonásának jogáról való lemondásra is.
 a nyertes pályázók esetén a felhasználási jog ellenértékét a pályázati díjak, nyeremények tartalmazzák.
 a Kiíró a nyertes pályázatokon túl, az utolsó elbíráláskor kiválasztott 15 alkotás közé került, másik 13 pályamű esetében további 200.000 (Kétszázezer) Ft díj ellenében a szellemi alkotásokra térben és időben korlátlan felhasználói jogokat szerezhet.
 a pályázóknak szavatolniuk kell, hogy a pályázat során benyújtott szellemi alkotások az ő szellemi alkotásaik, és felhasználásukhoz, közzétételéhez harmadik személy hozzájárulására nincs szükség.
 a pályázó elfogadja, hogy a beküldött pályaműveket a Kiíró térítésmentesen felhasználja a fentiekben leírtak szerint.
 a zsűri által kiválasztott legjobb 15 alkotás alkotói a jelentkezéssel vállalják, hogy a zsűrizés harmadik fázisára az Art Wall eseményre (tervezett időpontja: 2020. április 1.) az általa elképzelt koncepciót, alkotást készen prezentálja a zsűri előtt.

Pályázati anyagok feltöltése, valamint a pályázat véglegesítése

Egy pályázó maximum 5 pályamunkával nevezhet.
A pályázati anyagok feltöltésekor a pályázók a nevezni kívánt, technikai feltételeknek megfelelő pályaműveket tölthetik fel a szerverre, ezért kérjük, hogy a pályaművek technikai paramétereiről szóló „Formai és technikai követelmények” részt alaposan olvassák át. Az érvényes pályázat feltétele a pályamű címének megadása, amelynek kritériuma a „Formai és technikai követelmények” pontban olvasható. A pályamű leírását tartalmazó mező kitöltése nem kötelező, amennyiben a pályázó szükségét érzi, a pályamunkához rövid leírást is készíthet, amely maximum 500 karakter lehet.
A pályázók tetszőleges alkalommal, szabadon módosíthatják feltöltött anyagaik tartalmát mindaddig, amíg nem véglegesítik a pályázatukat, az erre vonatkozó gombra történő kattintással, valamint a jelentkezési határidő le nem telik.

Felhívjuk a pályázók figyelmét arra, hogy a leadási határidő vége előtt, az utolsó napokban, a tömeges használat miatt a feltöltés lelassulhat, ezért kérünk minden pályázót, hogy a feltöltést minél előbb végezze el.

HATÁRIDŐ
A pályázatok leadási határideje: 2020. március 9. 12:00
A határidő után beérkezett pályamunkákat nem áll módunkban elfogadni.

DÍJAK
A nyertes, megvalósításra választott pályázó művének díjazása 1.000.000 Ft (egymillió forint).
Közönség által legkedveltebb, ezáltal közönségdíjra választott pályázó művének díjazása 500.000 Ft (ötszázezer forint).
A többi, 15 pályamű közé beválasztott, azonban az előző két kategóriában nem díjazott pályázó művének díjazása művenkét 200.000 Ft (kétszázezer forint.)
A 15 díj összege bruttóban értendő, amelyből levonásra kerülnek a jogszabály által meghatározott adók és járulékok. A díjösszegek rendelkezésre bocsátását megelzőzően a pályázat kiírója szerződést köt a díjazottakkal. Amennyiben a szerződés megkötése a pályázó miatt meghiúsul, úgy a pályázó nem jogosult a díj átvételére.

Díjátadás
A díjátadásra az Art Wall eseményen kerül sor. A zsűri által kiválasztott legjobb 15 pályamunka közül kerül ki a nyertes és a közönségdíjas alkotás. Az Art Wall eseményről a legjobb 15 alkotót előre értesíti a Kiíró a helyszínéről és pontos időpontjáról.

Részvételi díj
Természetes és jogi személyek részére sincs nevezési díj.

ZSŰRIZÉS
A zsűrizés menete:
A zsűrizés tervezett időszaka: 2020. március 10 – 31.
A zsűri valamennyi, érvényes pályázatot benyújtott pályázó pályaművét áttekinti és többfordulós zsűrizés során bírálja el. A zsűri köteles kizárni a pályázati feltételeknek nem megfelelő pályaműveket.
A zsűrizés 3 fordulóból áll.
A zsűri az 1. fordulóban, az ún. online előzsűrizés során, a kiírásnak megfelelően előszűri a pályaműveket, azzal a céllal, hogy a következő fordulóba csak a tartalmának megfelelő, szakmailag és technikailag kifogástalan pályaművek kerüljenek. A zsűrizés első fordulója 2020. március 10-15. között fog lezajlani.

A 2. forduló során a zsűri tovább szűkíti a pályázatok körét és meghatározza a döntőbe jutott 15 alkotást. A zsűrizés második fordulója március 18-án fog lezajlani,

A 2. forduló után a legjobb 15 alkotást az https://arcmagazin.hu nyilvánosságra hozza. Ekkor az online közönségszavazás elindul. A közönségszavazás az Art Wall esemény előtt zárul 2020. március 31-én

A 3. fordulóban, a zsűrizés utolsó fázisában az Art Wall eseményen (tervezett időpontja: 2020. április 1.) a legjobb 15 alkotást benyújtó pályázó bemutatja az elképzelt koncepciót és alkotást. A zsűri a prezentációk után hoz döntést. Ezek után lesz publikus a megvalósítandó és a közönségdíjazott alkotás.

A zsűrizés első két fázisa anonim módon zajlik.
A zsűrizést követően bekérjük a legjobb 15 alkotás vektorgrafikus, vagy nagy felbontású, digitális anyagát.

A zsűri
A pályamunkákat zsűri bírálja el.
A Kiíró felhatalmazza a zsűrit, hogy – az elbírálás fő szempontjai mellett – a saját maguk által megállapított szempontrendszer alapján válasszanak be, vagy hagyjanak ki pályamunkákat a művek közül, valamint az elbírálás fő szempontjait szintén figyelembe tartva, tetszésük szerint hozzanak végső döntést.

Zsűritagok:
 Bakos Gábor, ARC
 Brunszkó NikonOne László, illusztrátor, festő, graffiti-művész
 Fekete Balázs, kivitelező, Vertigo Murals, grafikus, festőművész
 Megyeri András, kivitelező, Színes város
 Nemes Rudolf, CTP
 Oltai Kata, művészettörténész, kurátor, FERi
 Vágó László, CTP építész igazgató
 Biatorbágyi Önkormányzat képviselője

A díjátadó
A díjátadásra az Art Wall eseményen kerül sor. A zsűri által kiválasztott legjobb 15 pályamunka közül kerül ki a nyertes és a közönségdíjas alkotás. Az Art Wall esemény helyszínéről és pontos időpontjáról a kiválasztott 15 alkotás szerzőit előre értesíti a Kiíró.

FORMAI ÉS TECHNIKAI KÖVETELMÉNYEK

Pályamű
Egy pályamű három képből áll:
Az első kép a pályamű összesített látványterve, a méretek és az arányok betartásával. Fontos, hogy a pályázó a mintaállományba helyezze el a pályaművét, amelyet a következő címről tud letölteni: https://arcmagazin.hu/3D_minta.psd A második kép az “A” fal nézetének terve, amelyet a következő címről tud letölteni: https://arcmagazin.hu/A_falminta.psd (mérete 21704×1549 pixel). A harmadik kép a “B” fal nézetének terve, amelyet a következő címről tud letölteni: https://arcmagazin.hu/B_falminta.psd (mérete 14504×1445 pixel). Kérjük a nevezőket, hogy a mintafájlokba semmilyen egyéb grafikai vagy
szöveges információ ne kerüljön. Amennyiben a pályamű bármilyen szimbólumot, teget vagy szöveget (esetleg nevet) tartalmaz, úgy a nevező megsérti az anonim zsűrizés feltételét, ezért a pályaműve automatikusan kizárásra kerül. Összesített mintafájlok: https://arcmagazin.hu/artwall-minatfajlok.zip

Képformátum és felbontás
A mintafájlok segítségével előállított pályaművet az elbíráláshoz kizárólag JPEG formátumban, 72 dpi felbontásban, RGB színmódban kell feltölteni. A képtömörítési minőség a 3D_mintafájl esetében 100% (százalék), az “A” és “B” fal esetén pedig 80% (százalék) legyen. Ha a képek nem a mintafájlok segítségével készültek, vagy nem abban a sorrendben követik egymást, ahogy az a kiírásban szerepel, a \”Véglegesítés\” során a rendszer automatikusan elutasítja, és nem engedi beküldeni azokat.

A kivitelezéshez szükséges technikai követelmények:
A pályázónak rendelkeznie kell a pályázatra benyújtott alkotások felhasználásához szükséges, megfelelő paraméterű digitális állománnyal.
Vektorgrafikus formátum esetén: AI fájl formátumban, vagy PDF fájl formátumban mentett, CMYK színbeállítású, 1:10 arányban megtervezett digitális állomány. Pixelgrafikus formátum esetén: PSD fájl formátumban mentett, minimum 150dpi, maximum 300dpi felbontású, CMYK színbeállítású, 1:10 arányban megtervezett digitális állomány.
A zsűrizés után, a zsűri által kiválasztott 15 legjobb alkotás készítője az alábbiak szerint meghatározott, a kivitelezéshez és felhasználáshoz szükséges vektorgrafikus, vagy nagy felbontású, 1:10 arányban megtervezett, digitális anyagot ad át a Kiíró részére.

NYILVÁNOSSÁG ÉS SZERZŐI JOGOK

Az eContest rendszerben minden pályázónak csak a saját maga által feltöltött adatállományhoz van hozzáférési joga, a pályaművek és a pályázók adatai az eredményhirdetésig nem nyilvánosak.
A feltöltött képek a pályázati határidő végéig módosíthatók, amennyiben a pályázó maga le nem zárja saját anyagát, azaz véglegesíti.

A pályázó tudomásul veszi azt is, hogy a beadott képek elkészítésével vagy azok nyilvános bemutatásával (kiállításával) okozott személyiségi és szerzői jogsértésekért minden felelősség a pályázót (alkotót) terheli, beleértve a jogsértéssel bekövetkező anyagi felelősséget is.

A pályázó kizárólag saját, vagy jogi személy esetében az általa képviselt alkotó(k) által létrehozott eredeti szerzői alkotással pályázhat. E feltétel megsértése esetén a pályázat érvénytelenné válik, és a pályázó díjat nem
kaphat, vagy ha ez a díjátadást követően válik ismertté, akkor a pályázó köteles a díjat visszaszolgáltatni.

A pályázó a pályamunka benyújtásával felelősséget vállal azért, hogy a pályaműve(k) a saját, illetve jogi személy esetében az általa képviselt alkotó(k) által létrehozott szerzői műve(k), továbbá felelősséget vállal azért, hogy az
általa benyújtott pályamű(vek) nem sérti(k) harmadik személy szerzői, felhasználói, illetve személyiségi jogát, a pályamű közzététele semmilyen jogszabályt nem sért. A pályázat benyújtójának felelőssége az előbbiekben rögzítettek megsértése esetén teljes körű és korlátlan.

A Kiíró a pályázati kiírásban leírtak megváltoztatásának jogát fenntartja.

További információ: e-mailen a email címen vagy
telefonon a +36 30 464 9684-as telefonszámon kérhető.

További információ a CTP-ről: https://www.ctp.eu/
További információ az Art Wall projekttel kapcsolatban: https://www.youtube.com/watch?v=jKc5sJgxspg