FFS tagfelvétel

határidődeadline: 2008. február 14.

A Fiatalok Fotóművészeti Stúdiója tagfelvételt hirdet

Az FFS célja pályakezdő fotóművészek, fotográfusok és szakírók szakmai összefogása és érdekképviselete. Rendszeres tájékoztatással, kapcsolatok építésével, pályázatok kiírásával, hazai és külföldi kiállítások szervezésével segíti tagjai alkotó munkáját.

Az új tagok felvételéről a jelentkező munkáit tartalmazó portfolió, kutatók, szakírók esetében a szakmai önéletrajz alapján a Stúdió jelenlévő tagsága meghívott fotóművészek véleményének segítségével dönt.
Az FFS a jelentkezőket tagként, vendéghallgatóként, illetve levelező tagként veheti fel.

Várjuk mindazon 18-35 év közötti alkotók, szakírók és kutatók jelentkezését tagságunkba, akik elhivatottságot éreznek a fotóművészet iránt, szakirányú végzettség nem feltétel. A 35 év körüli jelentkezőknek lehetőségük nyílik 3 év teljes jogú tagságra, a 35 év felettiek pedig vendéghallgatói státuszba kerülhetnek, de nem részesülhetnek anyagi támogatásban.

Az FFS nyitott a fotóművészetet más médiumokban alkalmazó alkotók felé is, így videó és képzőművészek is jelentkezhetnek.

Az alkotókat bemutatkozó portfolióval (kizárólag printeket fogadunk el) és önéletrajzzal várjuk a felvételire. A szakírókat és kutatókat szintén a helyszínen várjuk, de kérjük szakmai önéletrajzuk, illetve fotóval kapcsolatos munkájuk, (vagy annak részlete) előzetes benyújtására. ().

Várjuk vendéghallgatói és levelező tagjainkat is teljes körű tagsági felvételire.

A portfoliók elbírálásának szempontjai:
– elhívatottság, ambíció
– technikai tudás
– a fotóművészeti munkák iránti elkötelezettség
– közösségi munka iránti nyitottság

Időpontja: 2008. február 14. 17:00
A felvétel helyszíne: ArtBázis, Budapest VIII. Horánszky u. 25. (www.artbazis.hu)

Felhívjuk a jelentkezők figyelmét az FFS január 30.-i programjára, ahol Barta Zsolt Péter tart előadást „Milyen a jó portfolió” címmel. Az előadás után lehetőség nyílik a felvételivel kapcsolatos kérdések megbeszélésére is, mindenkit szeretettel várunk.

Információ:
Magyar Fotóművészek Szövetsége: 06 1 311 2626