IMPEX pályázat

határidődeadline: 2007. február 16.

(fiatal) alkotók (képzőművészek, építészek, designerek stb…) és (kulturális) szervezők részére, új alkotások/projektek létrehozására és bemutatására

A 2006. októberében indult IMPEX kortárs művészeti szolgáltató pályázatot ír ki (fiatal) alkotók (képzőművészek, építészek, designerek stb…) és (kulturális) szervezők részére 2007. december 30-ig tartó programjának összeállításához.

Az IMPEX egyik célja hogy lehetőséget teremtsen (fiatal) alkotóknak ötleteik megvalósítására, műveik létrehozására és bemutatására. Az IMPEX helyiségei (Futó u. 48., VIII ker, Bp.) különböző programok befogadására alkalmasak. (kiállítások, műhelymunka, beszélgetések, performanszok, előadások stb).

Pályázatokat várunk:

a) Egy estés programok megvalósítására az IMPEXben. Jelentkezni lehet kiállítási tervvel, beszélgetések, előadások, esetleg kb. havi rendszerességű programsorozat koncepciójával.

b) Új alkotás létrehozását célzó műhelymunkára. A helyiség maximum három hetes használatára lehet pályázni, amelyet – hacsak valami alapos indok nem szól ellene – a munka bemutatása, nyitott műterem est zár le.

c) Hosszabb időtartamú, folyamatos munka és programsorozat megvalósítására. A helyiség maximum egy hónapos használatára lehet pályázni. Itt elsősorban olyan csoportok jelentkezését várjuk, akiknek tevékenységéhez egy állandó helyszínre van szükség, és akik ezt a tevékenységet rendszeres jelenléttel és programokkal nyitottá teszik, bemutatják a közönség számára.

d) Önálló vagy kisebb csoportos kiállítások létrehozására. A kiállítás időtartama legfeljebb négy hét lehet.

A különböző (művészeti) területek kapcsolódását, a (művészi) kooperációt célzó pályázatok mindhárom esetben elsőbbséget élveznek.

Pályázhatnak:
magánszemélyek és csoportok, nonprofit szervezetek, akik és amelyek a vizuális művészetek területén és határain tevékenykednek.

A pályázatoknak tartalmaznia kell:
– a program ill. a munkaterv részletes leírását, a technikai igények, a létrehozás ill. munka időtartamának és preferált időpontjának (2007. február – 2007. december 30. között) megjelölésével
– a pályázó(k) szakmai életrajzát, csoport esetén a célok és tevékenységek leírását
– a programot / munkatervet bemutató képanyagot (amennyiben lehetséges, az a) pontnál, kiállítás esetén mindenképp)
– a megvalósítás céljait, várt eredményeit (ahol lehetséges)

A pályázatok beérkezési határideje: 2007. Február 16.

A pályázat nyertesei időpont egyeztetéseket követően a kért időtartamra és célra használatba vehetik az IMPEX helyiségeit, ezen túl szervezési és technikai segítséget kapnak. Az anyagi támogatás lehetősége egyelőre nem adott, de a programmal folyamatosan pályázunk, így a terveink szerint a közeljövőben ez is lehetséges lesz.

A pályamunkák leadása:
címre.

A pályázat leírása megtalálható a www.impex-info.org oldalon.