ISCP pályázat

határidődeadline: 2010. június 30.

Az ACAX | Nemzetközi Kortárs Képzőművészeti Iroda pályázatot hirdet műterem-programban való részvételre a New York-i International Studio & Curatorial Program (ISCP)-ban.

A pályázaton elnyerhető 3 hónapos ösztöndíj magában foglalja az utazás, szállás és megélhetés költségeit, valamint stúdió használatot az ISCP-ben.

A pályázatra képzőművészek jelentkezését várjuk.

Elvárás:
Magasszintű angol nyelvtudás

A pályázati anyagnak tartalmaznia kell:
Szakmai önéletrajzot angol nyelven
Digitális portfoliót, mely később az ACAX Archívumába kerül

A pályázatokat kizárólag digitális formátumban, az címre várjuk.

Beadási határidő: 2010. június 30., 12 óra

A beadott pályázatok alapján a döntést az ACAX által felkért szakmai zsűri hozza meg.
A pályázókat július 15-ig értesítjük az eredményről.

További információ:
(+36 1) 501 4111

www.acax.hu

International Studio & Curatorial Program (ISCP)
Az East Williamsburg-ben (Brooklyn) található International Studio & Curatorial Program (ISCP) az Amerikai Egyesült Államok egyik legjelentősebb műterem-programja. Az ISCP kiemelkedő hangsúlyt fektet arra, hogy intenzív kapcsolatot építsen ki rezidens művészei és kurátorai, valamint a helyi és nemzetközi szcéna szereplői között.
A résztvevő művészek lehetőséget kapnak, hogy találkozzanak a program számos helyi és nemzetközi vendégével. Az ISCP több mint 50 országból fogad kurátorokat, galeristákat, kritikusokat, újságírókat, alapítványok és műterem-programok képviselőit, akik ún. open studio programok és stúdió látogatások keretében megismerkedhetnek a művészekkel. A program segítséget nyújt a művészeknek a helyi szcénába való beilleszkedésben és a kapcsolatépítésben is.
Az ISCP programjában eddig több mint 500 művész és kurátor vett részt. Az intézmény sokéves professzionális munkájának eredményeként a legtöbben intenzív kapcsolatrendszert építettek ki a New York-i művészeti közeggel, valamint számos kiállítási lehetőséhez jutottak az Egyesült Államokban és külföldön egyaránt.
További információ: http://www.iscp-nyc.org/