Kepesita Collection 2018

határidődeadline: 2018. november 25.

A Kepesita Collection (kepesitacollection.com) pályázatot hirdet 35 év alatti kortárs képzőművészek számára. A pályázat koncepciója az, hogy a nyertes pályamű, amely bármilyen medium lehet, 400.000 Ft értékben megvásárlásra kerül a gyűjtemény részére.

A pályázat témája: Nomád.

Életünket egyre inkább az elmosódó határok jellemzik. Különböző terekben és változó módokon vándorlunk, régi, stabil rendszereket alapjaiban kérdőjelezünk meg. Egyfajta nomád, tehát vándorló, az éppen adott helyet tisztelő, de gyökereket sehol nem eresztő, állandóan mozgásban, flowban, pillanatban élő, ragaszkodni (és talán tartozni) nem tudó létforma jellemzi sok szempontból a világunkat. A filozófus Rosi Braidotti szerint a \’nomád\’-ság határozza meg a mai kor emberét. A nomád sehova se tartozik, de közben világpolgár, nem hagy nyomot és nem hajlandó saját magát a rendszer szabályai szerint látni és gondolni. Ez a „határtalanság”, „gyökértelenség” lehet annyira kétségbeejtő, mint amennyire felszabadító, vagy akár megszabadító is. Hogyan is van ezzel a művészet?

A támogatásra szánt összeg: 400.000HUF.

Pályázó személyek: 35 év alatti kortárs képzőművészek

Beküldési határidő: 2018. november 25, vasárnap, éjfél

Kérjük, hogy ezen a linken jelentkezzetek, a pályázati anyagot EGY DARAB PDF-ben ide töltsétek fel: Jelentkezési űrlap https://docs.google.com/forms/d/e/1FAIpQLSfw1x_m-aQTbSV-eK95aHLJznbCuyfcqNbq033pDigiFkb5bA/viewform , és a pályaművet egyértelműen, KIEMELTEN jelezzétek.

A pályázat anyaga:
– önéletrajz
– portfólió
– a pályázó anyag dokumentációja, leírása
– ár/költségvetés (mi tartozik pontosan a megvásárlásra kínált alkotás(ok)hoz,
pl. 1db x cm xy cm olaj, vászon festmény, 5 db x cm xy cm számozott litográfia sorozat, egy video stb.)
– nyilatkozat arról, hogy a pályázó mű „dobogós” (első 10) szelekciója esetén az anyag feltölthető-e vagy sem a Kepesita Collection blogjára.

Hiányos pályázati anyagot nem áll módunkban elbírálni. Kérjük, készüljetek fel arra, hogy az
első 10-be bekerült anyagokat élőben értékeli a zsűri, ezért a zsűrizést az első 10 munkából egy rövid kiállítással kötjük össze, így a legesélyesebb alkotások a nagyközönség számára is megtekinthetőek lesznek. A szállítás és kiállítás helyszínéről később küldünk tájékoztatást.

Az első tíz közé kerültek névsorát december 2-án tesszük közzé a http://www.kepesitacollection.com blogon, illetve a https://www.facebook.com/kepesitacollection/ oldalon. Figyeljétek az oldalakat, mert a tervek szerint a kiválasztott pályaműveket december 3-án, hétfőn kérjük a kiállítótérbe szállítani. Megnyitó és a nyertes kihirdetése: december 4, kedd.

További kérdésekre a címen tudunk válaszolni. Sikeres pályázást kívánunk!