Publikálási lehetőség kritikusoknak a KortársOnline-on

határidődeadline: 2012. február 1.

Szeptemberben indult útjára a KortársOnline, a Kortárs című több mint fél évszázada megjelenő kritikai folyóirat interneten elérhető, kiterjesztett változata. Az Online célja, hogy a hazai kortárs kultúrára több nézőpontból, fiatalos szemlélettel reflektáljon, az eddigi főleg irodalmi profilt további művészeti ágakkal – filmmel, színházzal, zenével és képzőművészettel – egészítse ki, megtartva a Kortárs színvonalát, kritikai aspektusát.

A képzőművészeti rovat a hagyományos kritikaíráson túl a művészeti közéletbe is aktívan be kíván kapcsolódni. Célja, hogy olyan fórummá váljon, ami a hazai művészeti diskurzust ápolja, megjelenési felületét biztosítja, és publikálási lehetőséggel segíti a fiatal kritikusok elindulását. A rovatban helyet kapnak művészekről, kiállításokról, művészeti eseményekről szóló beszámolók, kritikák, interjúk, elméleti írások. Várják azok jelentkezését, akik kortárs képzőművészettel kapcsolatos író tevékenységet folytatnak, és publikálási lehetőséget keresnek ebbe a témában.

Jelentkezni önéletrajzzal és az érdeklődési / kutatási terület megjelölését tartalmazó motivációs levéllel a email címen lehet. A beérkező pályázatokat a KortársOnline szerkesztősége bírálja el.