Anticamera

Beavató tárlatvezetés Ősz Gáborral és a kiállítás kurátoraival

2022. február 24. (csütörtök) 17:30
Capa Központ (Budapest VI. Nagymező utca 8.)

Hogyan hatnak ránk a képek?
2022 januárjában csak a Facebookra naponta 300 millió fotót töltöttünk fel. Az emberek képekkel üzennek egymásnak, méghozzá rengeteggel. Ebben az új képkorszakban, amikor a képnézés ilyen mértékben uralja a mindennapi kommunikációt és határozza meg a világról, önmagunkról való tudásunkat és a valósághoz fűződő viszonyunkat a képzőművészet, a művészetelmélet területén folytatott képelméleti kísérletek, eszmefuttatások nagyon is közérdekűvé válnak.

A rajzok, a fotók, a mozgóképek nem kötődnek nyelvterületekhez, az internet elterjedésével univerzális, óriási tömegek számára elérhető eszközei az emberi érintkezésnek. A tárlatvezetés során Ősz Gábor képzőművész, Petrányi Zsolt és Mucsi Emese kurátorok az Anticamera kiállításon bemutatott munkákhoz kapcsolódva olyan a képek használatával kapcsolatos kérdésekre keresik a választ, amelyek túlnyúlnak a fotográfia, a művészet határain, és napjaink aktuális, égető témái közé tartoznak.

Az eseményen kedvezményes, 1000 forintos jeggyel lehet részt venni. A Capa Központ teljes területén kötelező a maszk viselése. Javasoljuk a kézfertőtlenítő használatát, továbbá kérjük, hogy tartsák a megfelelő szociális távolságot.