Art unboxed – megbontjuk a rendet 13.

Fátyol Viola, Vékony Dorottya

2021. 04. 16. 17.00
https://www.facebook.com/events/4136564903071001/

Mindketten debreceni származásúak, azonos generáció tagjai, pályájuk kapcsolódik Egerhez és Budapesthez, határozott és egyedi karakterrel, identitással képviselik a képzőművészeti fotográfiát.

Fátyol Viola a megrendezett dokumentarizmus eszközével vizsgálja a magyar vidék, s annak közösségének sajátos miliőjét. A személyesség, a saját élményeinek feldolgozása és általános érvényűvé tétele az a közös pont, ami minden munkájában kiemelt fontossággal megjelenik.

Vékony Dorottya munkáiban olyan társadalmi jelenségeket vizsgál, mint az egyén és a közösség kapcsolata, képzelt és valós közösségek. Fontos témája a test, mint a világgal, a környezettel és az önmagunkkal való viszony primer tükre. Sorozataiban a személyes történetek és kritikai megfigyelések gyakran az abszurd humorral keverednek.

Mindketten tagjai a Modem Debreceni Nemzetközi Művésztelep kurzusának, ahol a bevésődés tanulási és alkalmazkodási metódusait vizsgálták a művészi alkotások létrehozásának folyamatában; az előre gyártott képek invázióját, azok eredetéről és terjedési mechanizmusát.

Art unboxed_13, azaz a Modem 2021 januárjában indult Művészet kicsomagolva tematikus beszélgetéssorozat tizenharmadik kiadásában a fotográfiával, mint médiummal és témával foglalkozó képzőművészekkel találkozhatunk. Április tizenhatodikán, pénteken 17 órától egy-egy alkotásukat, de főként életüket és munkásságukat próbáljuk meg kicsomagolni némi személyes mondandóval kiegészítve, a szigorúan szakmai témákat is megelőzve.

A beszélgetőpartner ezen a héten Süli-Zakar Szabolcs és Don Tamás a Modem kurátorai, a program pedig a Modem Facebook oldalán mindenki számára követhető. És ingyenes, de köszönettel vesszük, ha jelképes összegű Modem-jeggyel minél többen támogatják a munkánkat. A támogatójegy (200 forintos áron) elérhető az alábbi linken: https://modemart.jegy.hu/program/modem-jegy-121553