Big Boys Don’t Cry

Bagi Attila kiállítása

2022. 01. 10 – 01. 28.
Nagyházi Contemporary (Budapest V. Falk Miksa u. 13.)

Megnyitó: 2022. január 7. 19.00
Kurátor: Molnár Ráhel Anna

–– Artúr a kempingben lakott egy felfújható gyerekmedencében. Emlékszem, hogy egy alkalomal véresre csipkedte egy csibor, most a csap nyitva, a teknős medencéjéből meg dől a víz. –– Folyik a kezemről, az arcomról is folyik, valósággal úszok a csiganyálban. Szatyrokkal hordom őket haza de nagyanyám se főzi meg őket, anyám el is hányja magát. –– Dohányozni pedig kell valahogy, amikor anyámmal szívtam majdnem megfulladtam de most mindenki szálanként lopja és jár hozzá fogkrém, 10 emeletes panel tetején jár körbe a tubus. ––

Bagi Attila táblaképei és murális kompozíciói az emlékké és tapasztalattá váló érzékelés végtelenbe hajló alakváltozásainak sérülékeny, tűnékeny mozaikjai. Az örökké torzuló és lebomló, hirtelen a felszínre bukó vagy éppen süllyedő töredékek itt az ábrázoló és absztrakt tengelyén merevednek pillanatképekbe.

A Big Boys Don’t Cry egy tapasztalati entrópia vizuális manifesztációja, sérülékeny és billegő narratíva-kísérerlet, amelynek többszörösen átírt karakterei szubjektív (egyszerre képi és szimbolikus) arányrendszerben nyernek csak ideiglenes stabilitást.

Az emlékezés szilánkjai – központi figurái – hol eltűnnek, hol elvesznek vagy egyenesen kibuknak a képmezőből, egy bizonytalan, szabadon változó narratív keret immár tárgyi Doppelgangereiként. Ezek a tárgyak hasonló töredékként torzulnak tovább, kúsznak ki-be abba a tapasztalati valóság mögött álló (és egyben azt megalkotó), folytonosan torzuló, elasztikus mintázatba, amelyet emlékezetnek hívunk.

A kiállítás megtekinthető a galéria nyitvatartási idejében: H-P. 10-18h