Direkt csinálom!

Intervenció a kirakatban

2021. nov. 25 – dec. 27.
Puccs (Budapest VIII. Víg u. 22.)

Alkotó: Molnár Judit Lilla
Kurátor: Maj Ajna
www.parallelalapitvany.hu

Megnyitó: 2021. 11. 25. 18.00

DIREKT CSINÁLOM! – olvasható az OTP Bank ATM-je által kiadott igazolás hátoldalán.

A Puccs terében Molnár Judit Lilla „Limit” című munkájának helyspecifikus átirataként felállított installációban a több sávban átfuttatott banki bizonylatcsíkok lírai megfogalmazását adják az élet anyagi oldalának folyamatosan hullámzó, változó természetének. Magának a helyszínnek az erős társadalmi meghatározottsága, beágyazottsága még inkább ráerősít erre az olvasatra. Az elhelyezkedésen felül, a kiállítás kiindulópontjául azok a luxus üzletek szolgálnak, amelyekkel a többségnek csak az üvegen, a kirakaton keresztül van kapcsolata, akárcsak sok esetben magával a képzőművészettel.

MIKULÁSGYÁR GYŰJTÉS

A megnyitóval egybekötve gyűjtést rendezünk a MikulásGyár részére, aminek keretében az itt található felsorolásban szereplő adományokat várjuk a helyszínen: https://mikulasgyar.hu/cikk/fontos_informaciok

BELÁTÁS PROJEKT

A Parallel Művészeti Alapítvány új projektje a Puccsban egy olyan installáció – sorozat, mely kizárólag az utcáról látható. A felhívás útján beérkezett pályázatok közül szakmai zsűri öt projektet választott ki megvalósításra a 2021-2022-es évadban.

Támogató: Magyar Művészeti Akadémia

///