Dummy

Papp Sándor Dávid kiállítása

2021. 10. 05. – 10. 23.
Pince (Budapest XII. Hajnóczy József u. 5)

A nyelvi manipulációt már az ókorban is ismerték, napjainkat pedig a megtévesztés korának is tekinthetjük. Elképzelhető, hogy észre sem vesszük, miként befolyásolnak és szűrik meg az általunk érzékelt világot az algoritmusok. Az ilyen mértékű manipulálás gyökerei a XX. század politikai és katonai eseményeihez vezethetők vissza.

A kiállításon bemutatott munkák olyan tevékenységekhez köthetők, amelyek a kreativitás és a manipuláció fúziójaként érik el céljukat. A pszeudo harci eszközök készítése vagy akár a műcsalis sporthorgászat egyaránt D.I.Y. módszereket alkalmazó cselekvések. Papp Sándor Dávid ezeket veti össze és keres vizuális illetve tartalmi párhuzamokat.

A művek szellemiségében visszaköszön a világháborúkban alkalmazott megtévesztő hadi objektumok kényszerűsége (olcsó alapanyagokból gyorsan, könnyű utánzatokat létrehozni). Ezeket ötvözi a mai korban könnyen hozzáférhető anyagokkal, beleértve az interneten bárki számára elérhető és elsajátítható tudást, például a hobbielektronika alkalmazásáról.

A Pince terében egy fikciókra épülő jelenetet láthatunk, amely a romboló intrika helyett a visszatérő remény vízióját kelti.

Megnyitó:
2021. 10. 05. 19h
A kiállítás megtekinthető:
kedd, csütörtök: 18-20h