Háború a menstruációs fájdalom ellen

Kormos Anna Zsófia projektje

War on period pain

Megnyitó: 2019. június 27. 18:30
Helyszín: 2B Galéria (Budapest IX. Ráday u. 47)

Kormos Anna Zsófia designer, a Moholy-Nagy Művészeti Egyetem DLA programjában a divat, a textil és az emberi test kapcsolatát kutatja, egy olyan hordható elektronikai (wearable technology) koncepción dolgozik, amely a menstruációhoz kapcsolódó fájdalomtípusok megoldására tesz kísérletet A War on Period Pain projektben a menstruációs fájdalom a női testre gyakorolt hatásait vizsgálja és az ezekre keres megoldást esztétikai és gyakorlati fázisokon át a végső, hordható ruhatervig.

A kiállítás különböző médiumok segítségével mutatja be a menstruáció által okozott fizikai illetve pszichés fájdalmak teljes spektrumát. A különböző érzékszervekre ható installációk által a látogató közelebb kerül a fájdalomhoz, még akkor is, ha önmaga nem képes átélni azt.

A kiállítás a kutatás eddigi eredményeit és a jövőbeli megvalósítási tervek vizuális anyagait illetve felkért alkotók a témára reflektáló munkáit mutatja be.

A menstruáció témaköréhez kapcsolódó tabu és stigmatizáció máig globális probléma. A kiállítás célja, hogy vizuális eszközök segítségével megjelenítse ezt és lehetőséget biztosítson a látogatói részvételre. Emellett fontos üzenete, hogy felhívja a figyelmet a menstruációs szegénység Magyarországot érintő társadalmi helyzetére.

A galériában bemutatásra kerülő Kormos Anna Zsófia textil-installációjából az eseményt követően neszesszerek készülnek, amelyeket a helyszínen vagy online egy adománygyűjtő akció keretén belül lehet majd előrendelni, és amellyel menstruációs higiéniai termékekkel támogatod a rászoruló nőket. Az adományok célba érésért a NEM! – Nők Egymásért Mozgalom elkötelezett csapata gondoskodik.

Résztvevő művészek: Bolla Szílvia, EJTECH, Karcis Gábor, Kormos Anna Zsófia, Szeleczki Rozália

Kurátor: Ausztrics Andrea

További információ a WOPP projektről:
https://annazsofiakormos.myportfolio.com/wopp-project