Ladik 80 Idővitorla

Könyvbemutató / pop-up kiállítás / köszöntés

2022. október 26. (szerda) 18:00 – 21:00
Kassák Múzeum (Budapest III. Fő tér 1; Zichy-kastély)

Ladik Katalin költő, előadó- és képzőművész alakja és életműve előtt tiszteleg a Forum Könyvkiadó és a Petőfi Irodalmi Múzeum—Kassák Múzeum.

Versei már hatvan éve szólnak hozzánk, rítusokká válnak bennünk. A ladiki élmény átéléséhez minden érzékszervünkre szükség van: látjuk, ízleljük a költeményeket, érezzük a különféle illatokat, kitapinthatóvá válik a fájdalom, az eufória — és halljuk fáradhatatlan, folyton megújuló hangját.

Az Idővitorla című kötet bemutatóját a Petőfi Irodalmi Múzeum gyűjteményéből válogatott képzőművészeti és hangköltészeti alkotások, valamint Szilágyi Kornél Ladik Katalinról szóló portréfilmje egészítik ki.

Az est házigazdája Cseicsner Otília és Szeredi Merse Pál.
Ladik Katalinnal Balázs Attila író beszélget.
After party: Hevesi Nándor.

Külön köszönettel tartozunk Cseicsner Otíliának és Kopeczky Rónának az esemény szervezésében és a kiállítás létrehozásában való közreműködéséért.
Társszervezők: acb Galéria, Forum Könyvkiadó, Petőfi Irodalmi Múzeum, Szépírók Társasága.

Regisztráció:

A kiállítás 2022. november 13-ig a múzeum nyitvatartási idejében látogatható (szerda 10–17h, csütörtök 12–17h, péntek–vasárnap 10-17h).

Az Idővitorla. Válogatott versek (1962–2022) című kötet Bíró Tímea és Ladik Katalin szerkesztésében az újvidéki Forum Könyvkiadó gondozásában jelent meg 2022-ben. A könyvbemutatón és azt követően a kiállítás zárásáig a Kassák Múzeumban is megvásárolható.