Meleg sugarak simogatják leszakított bőrünket

Sztefanu Marina és Fülöp Gergő kiállítása

2023. december 6. – 2024. február 16.
1111 Galéria (Budapest XI. Kende utca 1.)

Negnyitó: 2023. december 5. 18.00

A Sztefanu Marina és Fülöp Gergő művészpáros legújabb, Meleg sugarak simogatják leszakított bőrünket című kiállítása folytatja a korábbi tárlataikkal már kijelölt alkotói irányt, egyszersmind finoman, de következetesen építkezik.

Intim hangulatot teremtő environmentjeik egymással is összekapcsolódó meghitt történetek. Személyes és univerzális, művészeti és hétköznapi dilemmákra keresett spekulatív lehetőségek. Abszurd szituációk lírai megközelítése, egy a nyelvet megelőző kifejezésmóddal.

A 1111-ben bemutatott munka kíméletlen önanalízis eredménye. Jóllehet a társas kapcsolatokhoz és a világegyetemhez való viszonyulás eltérő egyéni megküzdési stratégiákat feltételez, az egzisztenciális félelem ugyanakkor nagyon hasonló válasz reflexeket indukálhat.

Szétszálazhatók-e még társadalmi és természeti függőségi viszonyaink, vagy végzetesen összefonódtak? S, ha igen milyen lehetőségeink maradtak traumatizálás elkerülésére? Lehet-e a szellem számára biztonságos tereket létrehozni? Kell-e egyáltalán?

A kiállítás szerda-csütörtök-péntek 14-18h között látogatható.