Nem cukorból vagyunk, hanem betonból

A Hírdalcsokor projekt kiállítása

2021. 04. 23 – 05. 30
1052 Budapest, Vitkovics Mihály utca 3

Részt vevő művészek: Alicja Rogalska; Annus Réka; Kartali Asszonykórus
Kurátor: Erdődi Katalin

A Vitkovics Mihály utcai egykori Patyolat-üzletben Nem cukorból vagyunk, hanem betonból címmel valósul meg a Hírdalcsokor projekt kiállítása, ahol az alkotók a Kartali Asszonykórussal közösen készített két új videómunkát mutatják be.

A Hírdalcsokor Magyarország gazdag népi, elsősorban népzenei hagyományából merít és különböző generációkhoz tartozó nők tapasztalatain keresztül beszél a vidéki élet kihívásairól.

Alicja Rogalska, Londonban élő lengyel képzőművész, Erdődi Katalin kurátor és Annus Réka népdalénekes a Kartali Asszonykórussal dolgoztak együtt a Pest megyei nagyközségben.

Közös munkájukban az alkotói folyamat célja a népdalkör repertoárjában szereplő dalok átköltése — újragondolása és aktualizálása — volt úgy, hogy az új szöveg a kórustagok élethelyzetét és mindennapjait, az általuk fontosnak tartott kérdéseket, témákat dolgozza fel.

A kiállítás részeként látható lesz a kórussal közösen írt új dalcsokor videóklipje, melyet Kartal különböző helyszínein forgattak az alkotók, valamint a Kartali kerekasztal című harminc perces werkfilm, amely betekintést nyújt a forgatást előkészítő próbákba, beszélgetésekbe és a kollaboratív alkotófolyamat közösségi pillanataiba.

Ugyancsak itt lesz elérhető az együttműködés „daloskönyve” is, egy kottákat, dalszövegeket, esszéket és gazdag képanyagot tartalmazó művészeti kiadvány. Kijárási korlátozás esetén a videómunkák online lesznek megtekinthetőek!

Magyar nyelven, angol feliratokkal.

A helyszín kerekesszékkel akadálymentesen megközelíthető. A bejárati ajtó szélessége 90 cm. A program (magyarul értő) látáskorlátozott érdeklődőknek is ajánlott.

Nyitvatartás:
Csütörtök-Vasárnap: 15.00 – 19.00

Támogatók: Adam Mickiewicz Intézet, Osztrák Kulturális Fórum, Budapest, Osztrák Szövetségi Művészetért, Kultúráért, Közszolgálatért és Sportért Felelős Minisztérium

Az OFF-Biennálé Budapest és az Art At Work Egyesület (Bécs) koprodukciója.