Omara hang-tér-foglalása

2021. április 23. – május 30.
Kesztyűgyár Közösségi Ház (Budapest VIII. Mátyás tér 15)

Oláh Mara (1945-2020), a kiváló tehetségű, nemzetközileg is elismert kortárs magyar roma festőművész emlékének egy életműkiállítással adózhatnánk méltóképpen. Az OFF-Biennálé Budapest, azon belül a RomaMoMa program kereteit ez a vállalkozás természetszerűleg szétfeszítené. Úgy képzeljük azonban, hogy egy ilyen kicsi, de hangos (!) esemény nem lenne Omara ellenére, sőt.

A kiállítás lényegi eleme egy felolvasószínház lesz május 21-én. Résztvevői nem hivatásos színészek: roma nők szólaltatják meg Oláh Mara önéletrajzi írásának különféle hangjait és ahhoz kapcsolódó saját történeteiket. Az omarai hatás, ihlet lenyomataként saját írásaikból kiadvány készül, amely egyben a kiállítás katalógusa is.

A kiállítás kurátora: Pócsik Andrea
Kurátorasszisztens: Csikós Marina
Hangkollázs: Bartók György zeneszerző
Vizuális koncepció: Thury Lili

Kiállítás az OFF-Biennálé és a European Roma Institute for Arts and Culture (ERIAC) együttműködésében, a RomaMoMA projekt részeként valósul meg. A projekt kurátora Szász Anna Lujza.

Nyitvatartási idő:
hétfő-szerda 14.00-18.00
csütörtök-péntek 10.00-18.00
szombat 14.00-18.00

A kiállítás látogatása ingyenes. A kiállítás kizárólag védettségi igazolvánnyal látogatható, a tér jól szellőztethető, egyszerre öt fő tartózkodhat bent. Az esetleges várakozási idő alatt a kapcsolódó teraszon mód van a kiállítási szövegek, kiadványok olvasgatására.