On the Same Page

OFF - szerkesztői gyakorlat (nyilvános szerkesztőségi ülés)

2022. július 9. (szombat) 16.00
Lumbung Press / Documenta Halle (Du-Ry-Straße, Kassel, Deutschland)

Szerkesztőség:
– Rita Kálmán,
– Lívia Páldi,
– Katarina Šević

A szerkesztőségi platformként elképzelt On the Same Page – OFF-Editorial Practice kezdeményezés a „függetlenség” fogalmának számos aspektusát, valamint a kollektivitás erejét kívánja megvizsgálni a magyar művészeti szcéna kortárs művészeinek, oktatóinak, kulturális munkásainak és aktivistáinak egymást keresztező gyakorlatán keresztül.

A 176 oldalas, 25 közreműködőt felvonultató angol nyelvű kiadvány népmesékből, tudományos írásokból és költészetből álló szövevény, amelyet oktatási kísérletek, szociálisan elkötelezett és aktivista beavatkozások, valamint művészettörténeti kutatások szőnek át.

Az On the Same Page kísérletet tesz arra is, hogy a szerkesztéssel mint a gondolkodás együttműködő formájával foglalkozzon, és megvizsgálja az önkiadás jelenlegi lehetőségeit. A klasszikus könyvbemutató és beszélgetés helyett a lumbung press telephelyén gyűlünk össze, és beszélgetünk a kiadvány témáiról és szerkesztési folyamatáról.

Az On the Same Page Katarina Šević kezdeményezésére jött létre, egy hosszú távú projekt, amely az OFF-Biennálé tizenötödik documentán való részvételének része.

További infotrmációk: https://offbiennale.hu/en/documenta-fifteen/on-the-same-page/