PAD (Hétköznapi hiánycikkek)

1 x 1 tábla

2019. november 5. 18:00
Budapest VII. Akácfa utca 41.

Szeretettel meghívjuk az 1×1 tábla 2019/11 -es kiadásának november 5-ei felavatására! Ez nem csak az első plakát ünneplésére alkalom, hanem magának az 1×1 projektnek újraélesztésének is nyitóaktusa lesz. A plakátavatásban közreműködik: Pósfai Zsuzsi (Periféria Közpolitikai és Kutatóközpont)

A plakát alkotói:  PAD Alapítvány a Környezeti Igazságosságért (Berecz Diána, Bubla Éva, Neogrády-Kiss Barnabás, Papp Gergely, Bozzai Dániel, Jaskó Bálint)

A plakát, a PAD csapatának OFF Biennálén megjelenő Hétköznapi hiánycikkek projektjéhez kapcsolódva, a közép-kelet európai régió hátrányos helyzetben, települési és társadalmi szegregációban élő lakosságának lakhatási, környezeti valamint szociális helyzetére és erőviszonyaira reflektál. A közvélemény számára láthatatlan hétköznapi gyakorlatokat, és a hozzájuk kapcsolódó tárgykultúrát, illetve azok múlandóságát vagy hiányát jeleníti meg.

Az uralkodó problémákat nagy áruházláncok katalógusainak mintájára bemutatva, a plakát indirekt módon mutat rá a gazdaságilag szegényebb rétegek számára elérhetetlen lakberendezési és életminőségi megoldásokra, és olyan alapvető hétköznapi problémákra, mint a kilakoltatás és folyamatos létbizonytalanság. Célunk, hogy rávilágítsunk a strukturális hiányosságokból fakadó egyenlőtleségekre a szegénységhez kapcsolódó mainstream vizuális formanyelv újragondolásán és értelmezésén keresztül.

Támogatók: MKKP, FKSE, OFF-Biennálé