Reflex Talk x Koronczi Endre

Széllelkek

Koronczi Endre képzőművész, festő, grafikus és performer, az ikon.hu portál alapítója. Évtizedek óta dolgozik a széllel, melyen keresztül a láthatatlant és az anyagtalant igyekszik megérteni és megjeleníteni. Filmkockákon, fotókon, kültéri és beltéri „lelőhelyeken”. Újra és újra.

A Reflex c. csoportos kiállításban látható Adultusspiritus, 11111217 térspecifikus szélinstallációját a látogatók önnön jelenlétükkel kelthetik életre mozgásérzékelők segítségével. Így egyszerre válhatnak egy fóliatestű széllélek megfigyelőjévé és mozgásának irányítójává belépve a Ploubuter Park kísérleti zónájába.

Az online beszélgetés során e különleges imaginárius térbe kirándulunk talált és ajándékba kapott zacskók, balett-táncot lejtő fóliák, fajokba sorolható, tovaszálló és megmentett „lelkek” közé. A fókuszált figyelem és a megfoghatatlanság megtapasztalása felé. E folytonosan bővülő vizsgálati terep és saját eszköztárra épülő módszertan fontosabb állomásait Koronczi Endre és Kovács Andrea kurátor közösen térképezik fel fotó- és videódokumentációkon keresztül megidézve néhány különleges „egyedet”.