Remembering Kim

Nyilvános beszélgetések a Kim Corbisier-ről készült dokumentumfilm kapcsán

2022-ben, kereken tíz évvel Kim Corbisier tragikusan fiatalon, huszonhét évesen bekövetkezett halála után készült el Kapronczai Erika rendező Kim című dokumentumfilmje a kiemelkedő tehetségű művészről, melyet novemberben mutattak be a Verzió Filmfesztivál keretén belül, teltházas vetítésekkel.

A belga-magyar származású Corbisier munkái és életének történései számos olyan művészeti, művészetszociólógiai, intézményi, pszichológiai és egyéb kérdést vetnek fel, amelyek máig sem veszítettek érvényességükből, sőt, némelyek közülük ma talán még nyilvánvalóbban relevánsak, mint tíz-tizenöt éve.

Az Inda Galéria február 15-én és 22-én, szerdán a film vetítésével egybekötött nyilvános beszélgetéseket rendez, melyekre szeretettel vár minden érdeklődőt.

Az elsőn Kapronczai Erika a film rendezője, Nagy Gergely, a Mű főszerkesztője, Oltai Kata művészettörténész-kurátor és Erőss Rebeka klinikai szakpszichológus beszélget majd Corbisier művészi és életpályájának intézményi, intézménykritikai, pszichológia aspektusairól és a felelősség kérdéséről.

A második beszélgetésen, melynek résztvevői Aknai Katalin és Fehér Dávid művészettörténészek és Uray-Szépfalvi Ágnes festő, Corbisier munkáinak művészettörténeti, -elméleti, esztétikai és technikai vonatkozásain lesz a hangsúly.

A beszélgetések 2023. február 15-én és 22-én, szerdánként 17:30-kor kezdődnek.
Mindkét esemény előtt, 16 órai kezdettel levetítjük a portréfilmet.
A film ezen kívül február 16-án, csütörtökön 16 órától és 18 órától is műsorra kerül az Inda Galériában (Budapest VI. Király utca 34. II. emelet 4.)

A galéria tereiben a beszélgetések és a vetítések idején Kim Corbisier néhány műve is látható lesz.

Az eseményeken a részvétel ingyenes, de kérjük, számoljanak az ülőhelyek korlátozott számával. Köszönjük!