Techno worlds

2021. 08. 29. – 10. 03
Art Quarter Budapest (Budapest, Nagytétényi út 48-50)

Kiállítók: Chicks On Speed / Tony Cokes / Zuzanna Czebatul / Deforrest Brown, Jr. & AbuQadim Haqq / Aleksandra Domanović / Rangoato Hlasane / Ryōji Ikeda / Maryam Jafri / Robert Lippok / Lőrinc Borsos / M+M / Mamba Negra / Henrike Naumann & Bastian Hagedorn / The Otolith Group / Carsten Nicolai / Vinca Petersen / Daniel Pflumm / Sarah Schönfeld / Jeremy Shaw / Dominique White / Tobias Zielony

A techno globális jelenségként nemcsak a zenetörténetet alakította, a kultúrára általában is jelentős hatást gyakorolt. Impulzusai megjelennek a művészet, a popkultúra, a médiafogyasztás és a technológiák különböző területein. A techno tehát életérzés, amely sajátos társadalmi, életkörnyezeti és gazdasági struktúrákat mutat meg, valamint politikai médiumként is szolgálhat.

A budapesti Goethe Intézet és az aqb együttműködésében megvalósuló tárlat világpremier: Budapesten jön létre először, s nemzetközi jelentőségű utazókiállításként innen indul tovább, a képzőművészet, a zene, a pop, a média és a technológia közös halmazait és törésvonalait bemutatva.

A kiállítás fókuszában olyan műalkotások állnak, amelyek a lokális és a globális, az underground és a mainstream, a politika és a kereskedelem vezérfonalain többek között a kommercializálódás, a digitalizáció, a sajátos test és térélmény és kreativitás kérdéseit vetik fel. Németországban a techno összekötő elemként működött Kelet és Nyugat között, és a berlini fal leomlása után különösen nagy jelentőségre tett szert.  Berlin, amely az 1990-es években a Love Parade-dal hívta fel magára a figyelmet, a techno egyik legjelentősebb fővárosává vált.

A tárlat a videóinstallácókon kívül objekteket, táblaképeket, szobrokat rendez egymás mellé, egy külön dokumentumszekciót is magába foglal, s az aqb Project Space galériatere mellett a pincétől az emeletig betölti az Art Quarter Budapest épületének több termét. A kiállítás és kísérőrendezvényei lehetőséget és egyúttal esélyt adnak arra, hogy a képzőművészet és techno hazai kapcsolódási pontjaira is reflektáljunk.

Dokumentumfilmek: Jaqueline Caux, Romuald Karmakar és Lisa Rovner
Divat, Magazinok: Kerstin Greiner

Fényistalláció: Mátrai Erik

Megnyitó: 2021. augusztus 28. 18:00

18:00 KIÁLLÍTÁSMEGNYITÓ
21:00 ZENEI ESEMÉNY (Regisztrációhoz kötött)

KÍSÉRŐ ZENEI ESEMÉNY

21:00  Electric Indigo: Ferrum a/v live
22:00  Siblicity Live (Vizuál: Nagy András XYZ)
23:00  Electric Indigo DJ

A zenei esemény limitált férőhelyes, max.150 fő. A részvétel ingyenes.

Nyitva tartás: keddtől péntekig 12:00 – 18:00, valamint előzetesen egyeztetett időpontokban.

Finisszázs: 2021. 10. 02. 15.00-22.00 (ingyenes)
16.00 Tóth Lili Rebeka tárlatvezetése
17.30 Lisa Rovner: Sisters with Transistors, vetítés

Záróprogram: 2021. 10. 02. 19.00 (3500 Ft)
live sets: Adam Sol, Machine Abuse, n o a h s t a s, interferenc, LivingTotem (ant-zen), Urbanfailure (Urbsounds), Mike Nylons (Dióbél Kiadó), Normal Tamas (Műhely), CVRDWELL (Vault Budapest) x Stant, Htrx (EXILES), TELEϟPORT (AM 01:09:69 JUN-05-1970), Alley Catss (Daddypower), .page. (The Corp.), Dalekinvasion (Davoria)

performance: Hollow, Deeper F. Collective

installations (The Corp.): Portal, Light Works, Accessories, Terror Messages, Go-Go-boys

sound: Funktion-One

tickets:
(online pre-sale only)
https://conf-00530.ticketninja.io
max. 200 fő