There is Nothing New Under the Sun

Könyvbemutató

2021. december 10. 17:00
ISBN könyv+galéria (Budapest VIII. Víg u. 2.)

A ‘There is Nothing New Under the Sun’ című fotókönyvről Gellér Judit beszélget az alkotóval.

A szabad nyugati társadalmak a vagyonteremtés és a felhalmozás foglyai. Jelenlegi, növekedésorientált gazdaságunk hosszú távon nem fenntartható. Korunk társadalma arra a mítoszra apellál, hogy kemény munkával bármit elérhetünk. Ilyen ígéreteken nőtt fel egy egész generáció, az úgynevezett “Y generáció” – melynek Geibl Kata is tagja.

A „Nincs új a nap alatt” című kötet Geibl első monografikus fotókönyve. A gondosan megtervezett képek keverednek a tudatfolyam szövegeivel. Az allegóriák, személyes novellák és képpárok révén megjelenik a költői szemlélet. A projekt középpontjában a jelenkori társadalmi, politikai és gazdasági rendszerünk alapjául szolgáló burjánzó individualizmus áll.

Geibl célja a sorozattal nem az, hogy egy szigorú történetet rögzítsen, és nem is az, hogy gazdasági kérdéseket értelmezzen. Egy utazásra viszi a nézőt, ahol nincsenek egyértelmű válaszok, csak kétértelmű kérdések. Melyeket előbb, vagy utóbb magunknak is fel kell tenni, hiszen nemcsak örökösei vagyunk a rendszernek, hanem szenvedünk is miatta.

A könyv a helyszínen megvásárolható. Ár: 14.000 HUF
A könyvbemutatón kötelező a maszkviselés a részvétel pedig védettségi igazolványhoz kötött.