üveg.ház » The Space

Horváth Lóczi Judit – Robitz Anikó ~ Kodachrome

2022.07.14. 19.00
MOMkult (Budapest XII. Csörsz u. 18.)

művészet:
• Horváth Lóczi Judit – képzőművész
• Robitz Anikó – fotóművész
zene: Kodachrome (Jobbágy Bence, Méhes Adrián)
bár–koktélok: Nuance Lunch & Bar

THE SPACE
A 2022. június elején nyílt The Space egy többfunkciós hely: egyben kiállító-, oktatási-, közösségi tér és művészetmenedzsment iroda. Az alapító, Bérczi Linda célja, hogy a hub találkozási pont legyen a művészeti világ szereplői és a művészetre nyitott érdeklődők között. A kiállítások mellett olyan programok is megjelennek a Hattyú utcai térben (előadások, beszélgetések, tárlatvezetések, workshopok és egyéb izgalmas eventek), amik eszközével közelebb viszik a célkitűzéshez az alapítót és a látogatókat is.

HORVÁTH LÓCZI JUDIT képzőművész
Geometrikus formák, absztrakció, letisztultság jellemzi Judit munkáit, aki nemcsak festmények és papírmunkák formájában, hanem objektek által is elénk tárja az őt éppen aktuálisan foglalkoztató gondolatokat. A Precious Time sorozat kiindulópontja a múló pillanat, melynek végtelenségét az objektek összetett térbelisége szemlélteti.

ROBITZ ANIKÓ fotóművész
Absztrakció, szuprematizmus és minimalizmus – azaz a 20. századi vizuális művészeti formák jellemzik Anikó fotóit, amelyek épületekből kiragadott részletek. A falak, textúrák, árnyékok, elektromos vezetékek, vagy akár az ég, önálló elemként jelennek meg a képein. Ezzel a kiválasztott részlet eltávolodik az eredeti valóságtól és egy újat hoz létre.

KODACHROME
Az akusztikus duó a jól ismert Paul Simon–Art Garfunkel dalok egyedülálló hangulatú előadásában utazik. Olyan dalok, mint a Sound of silence, a Mrs. Robinson vagy a Scarborough fair Jobbágy Bence és Méhes Adrián előadásában szólalnak meg. Szabadtéri nyár esti programhoz egyik legklasszabb zenei háttér.

ÜVEG.HÁZ // A MOMkult 2022 nyarától a Sirály sétányon nyitott popup kiállítóterében kéthetente egy-egy újabb designer és képzőművész munkáját mutatja be. A kiállításokhoz szabadtéri zenei programok, performanszok, beszélgetős és egyéb események kapcsolódnak.