Pályázat külföldi alkotóházakba

határidődeadline: 2008. november 14.

Budapest Főváros Önkormányzata megbízásából a Budapest Galéria pályázatot hirdet – képzőművészek és fotóművészek számára – a 2009-es évre, egy és két hónapos, illetve egyik esetben két hetes művészeti alkotói ösztöndíjakra a következő helyekre:

Bécs, Salzburg, Krems, Párizs, Strasbourg, Stuttgart, Frankfurt am Main, Lisszabon, Helsinki (Vantaa) és Gyergyószárhegy.

A pályázat elnyerésével a kiutazó művész szállást, műtermet és napidíjat kap a vendéglátó várostól. Az utazás költségeit mindenki maga fedezi.

A partner városokkal történt kölcsönös megegyezés szerint a kiutazó művészek csak egy családtagot vagy vendéget vihetnek magukkal.

A pályázaton való részvétel feltételei:

– Jelentkezni csak portfolióval vagy katalógussal lehet (benne szakmai önéletrajz és a munkásságot bemutató dokumentáció). CD vagy CD Rom csak a portfólió vagy katalógus kiegészítése lehet, önmagában nem elegendő.

– A partner városok ragaszkodnak ahhoz, hogy csak olyan művészek jelentkezzenek, akik jó társalgási szinten tudnak beszélni szakmai kérdésekről és a munkájukról angolul vagy az adott ország nyelvén. Nyelvtudásukról ezzel a felelősséggel nyilatkozzanak a kérdőíven.

– Csak azok jelentkezését várjuk, akik eddig legfeljebb egyszer nyertek ezen a pályázaton, és az utazásuk 2003-ban, vagy korábban volt.

– Nyilatkozat arról, hogy 2008-ban és 2009-re milyen külföldi tanulmányutakra kapott lehetőséget állami ösztöndíjjal.

– A Budapest Galéria által összeállított rövid kérdőív kitöltése, amit a Galéria portáján kapnak meg, és csatolni kell a pályázathoz.

A feltételek bármelyikének nem teljesítése esetén a pályázatot a bíráló bizottság nem tudja elfogadni.

A pályázatokat szakmai szervezetek képviselőiből álló zsűri bírálja el.

A jelentkezés határideje és helye: 2008. november 14. (péntek) 16 óra a Budapest Galéria portáján (Budapest, V. Szabad sajtó u. 5.).

A városok az alábbiakban meghatározott időpontokban fogadnak, kérjük eszerint pályázni a kiválasztott városra vagy városokra:

Bécs augusztus 1. – augusztus 30.
szeptember 1. – szeptember 30.

Salzburg február 1. – február 28.
március 2. – március 31.
május 4. – május 29.

Krems január 2. – január 31.

Stuttgart június 1. – június 30.
július 1. – július 30.

Frankfurt május 1. – június 30. (2 hónapos)

Párizs május 1. – június 30. (2 hónapos)
július 1. – augusztus 30. (2 hónapos)

Strasbourg október 1. – október 30.

Lisszabon 2 művész számára 1-1- hónap a nyári hónapokban (június 1. – szeptember 30.-ig terjedő időszakban) Hamarosan várható a lisszaboniak pontos információja

Helsinki (Vantaa) augusztus 1. – augusztus 30.

Gyergyószárhegy augusztus 18. – augusztus 31. (2 fő, 2 hét)

Zsigmond Attila főigazgató