art unboxed – megbontjuk a rendet 9

Faa Balázs és Tasnádi József

2021. 03. 19. 17.00
http://facebook.com/modemdebrecen/

Matematika, geometria, technológia, informatika költészetbe csomagolva a képzőművészet boncasztalán. Art unboxed_09, azaz a Modem 2021 januárjában indult Kicsomagoljuk a művészetet tematikus beszélgetéssorozat kilencedik kiadásában ezúttal két, az inspirációt a tudományban és technológiában kereső művésszel találkozhatunk.

Faa Balázs képzőművészként érti és alkalmazza a geometriát, matematikát, melyekkel komplex művészeti alkotásokat hoz létre. Munkáiban egy általa megfogalmazott szabály, törvényszerűség szerint működő rendszer alapjait teremti meg, azonban azok fejlődésébe, alakulásába jellemzően már nem avatkozik bele. Többek között azt kutatja, mit jelent a matematika a művészetben.

Tasnádi József a technológia és a művészet viszonyait vizsgálja. A művészet anyagtalan vonatkozásaival, a mediális átírás módszereivel és vizualizációval kísérletezett, majd a multimédia-installáció, az újmédia felé fordult érdeklődése. Az utóbbi évek alkotói fókuszában az ember és a gép viszonya; a technológia, valamint a kreativitás, a metaforikus látásmód és a költői gondolkodás összefüggései és miértjei érdeklik.

Olyan hibrid kortárs művészeti módszerekkel tematizálnak fontos kérdéseket, problémákat, amelyekben szorosan összekapcsolódik a (tudományos) kutatás, a (művészeti) feldolgozás/reflexió és a poétikus szintézis.

Március 19-én, pénteken 17 órától egy-egy alkotásukat, de főként életüket és munkásságukat próbáljuk meg kicsomagolni némi személyes mondandóval kiegészítve, a szigorúan szakmai témákat is megelőzve.

A beszélgetőpartner ezen a héten Koroknai Edit és Süli-Zakar Szabolcs, a program pedig a Modem facebook oldalán mindenki számára követhető. És ingyenes, de köszönettel vesszük, ha jelképes összegű Modem-jeggyel minél többen támogatják a munkánkat.