Art unboxed – megbontjuk a rendet 12.

Géczi János, Áfra János

2021. április 9. 17:00
https://www.facebook.com/events/1630060593867577/

Art unboxed sorozatunkban – a költészet és a város napja alkalmából – ezen a pénteken tovább bontjuk a rendet. Az elmúlt 11 hét során olyan képzőművészekkel beszélgettünk, akiknek munkái jelen vannak a Modem gyűjteményében. Április 9-én viszont két olyan alkotót szólítunk meg, akik némiképp más módon kapcsolódnak a Modemhez: Áfra János a kezdetek óta sok szállal (hol megnyitóbeszédekkel és tárlatvezetésekkel, hol a Versműhely szervezőjeként, egy rövid ideig pedig közvetlen munkatársként is) kötődik a művészeti központhoz, Géczi János pedig munkái felajánlásával épp a művészeteknek ezen kevéssé kedvező időszakában „dobja fel” napi rutinunkat és hangulatunkat. S mivel mindketten szorosan kapcsolódnak a képzőművészethez és az irodalomhoz, ráadásul egymáshoz is, a legnagyobb örömmel kértük fel őket a költészet és város napi Art unboxed „különkiadásába”.

Április 9-én 17 órától költészet és képzőművészet mellett, ha úgy hozza a helyzet, szóba kerül a számunkra kissé idegen, de mostanában előtérbe jutott hálózatkutatás és biológia is, az örök témának számító oktatás kérdése, az online térbe szoruló mindennapok nehézsége, és reményeink szerint a két életútba is betekinthetünk kicsit a gyerekkortól mostanáig. S noha az online tér határtalan, az idő szűke miatt minden nem férhet bele egy órába, ám egy biztos: ezen a pénteken a képzőművészet népszerűsítése mellett – vagy épp közben – Géczi János és Áfra János felolvasással is jelentkezik az Art unboxed élő adásában. Mert bár a kávéház valóban rettentően hiányzik az irodalomhoz (vagy ahogyan Márai fogalmaz: kávéház nélkül nincs irodalom) és a kiállítás a képzőművészethez (mert kiállítás nélkül hol is a képzőművészet helye és/vagy tere?), talán egy órára sikerül ezúttal is feledtetni a hiányérzetet vagy betölteni egy kis részt a reményeink szerint már nem sokáig tartó űrből.

Ezúttal is várunk mindenkit szeretettel ingyenes programunkon, továbbra is köszönettel véve, ha jelképes összegért kapható támogatójeggyel minél többen segítik a Modemet és munkánkat.