Barabás Márton: Zongoraátirat – Művészeti írások

Könyvbemutató

2022. 01. 20. 17.00
Műcsarnok (Budapest XIV. Dózs György út 37.)

A program során bemutatásra kerül az Új művészet kiadásában 2021-ben megjelent Barabás Márton: Zongoraátirat – Művészeti írások c. könyv és a Visszaszámlálás – Barabás Márton művészete c. kiállításhoz kapcsolódó katalógus.

A könyvről Rudolf Anica az Új Művészet vezető szerkesztője, a kiadvány szerkesztője és Szabó Noémi művészettörténész, kurátor beszélget Barabás Márton szerzővel. A katalógust bemutatja Szegő György, a Műcsarnok művészeti igazgatója. A program végén Barabás Márton dedikál.

Barabás Márton: Zongoraátirat – Művészeti írások (Új Művészet, 2021)
Barabás Márton, a kortárs magyar képzőművészet egyik elismert képviselője most új oldaláról mutatkozik be. A kötetben az elmúlt negyven év során született tanulmányait, művészetpedagógiai írásait, reflexióit, naplójegyzeteit gyűjtöttük össze. A gyakran saját műveire is reflektáló írásai közelebb visznek az alkotói folyamathoz, festményei és szobrai művészettörténeti forrásvidékéhez, jelzik készítőjük kapcsolódását a művésztársakhoz s a kortárs irányzatokhoz, tudósítanak Barabás nyitottságáról, az irodalom s különösen a zene iránti nem szűnő vonzalmáról. A naplórészletek pedig betekintést engednek egy tevékeny és sokoldalú művész mindennapjaiba, utazásaiba, tűnődéseibe és vívódásaiba.

Barabás Márton: Visszaszámlálás (Műcsarnok, 2021)
()…Barabást a tudomány és a művészetek izgalmas, bonyolult összefüggéseit kutató, majd felismeréseit a műveibe építő, és a közönség számára élményként átadni képes alkotónak látom, aki igen egyéni úton jár. Tág műveltségű alkimista, aki műfajokkal kísérletezik, azok mágikus elegyében a Nagy Művet keresi. (Szegő György)

A program ingyenes, a résztvevők 50% kedvezménnyel tekinthetik meg a Visszaszámlás – Barabás Márton művészete c. kiállítást. A könyv és a katalógus 25 %-os kedvezménnyel vásárolható meg a rendezvény napján.

A programon való részvétel regisztrációhoz kötött.
Regisztráció:
https://docs.google.com/forms/d/e/1FAIpQLSfFwKCE4_5Yg4CapzYX6eMDDVNbfN9Lur3hToaSpwNS3AGj6A/viewform