(el)mondva csinált dolgok

2023. november 16. – november 28.
1111 galéria (Budapest XI. Kende utca 1.)

Kiállító művészek: Bubla Éva, Pamuki-Balogh Viktória, Papp Szilvia Vivi

Megnyitó: 2023. november 15., 18 óra
A kiállítást megnyitja: Csatlós Judit, antropológus, a Kassák Múzeum muzeológusa

A kiállítás az MKE Doktori Iskolájának hallgatói által közösen létrehozott, négy helyszínen (Glassyard Galéria, AQB, ISBN Könyv+Galéria és 1111 Galéria) zajló kiállításegyüttes soron következő állomása.

Az egyes kiállításokat összefogó főcím (Mondva Csinált Dolgok) utal a doktori képzés során felmerülő legalapvetőbb dilemmára: a tudományos és a művészeti megközelítés között lappangó ellentmondásokra, a nyelvi (szöveges) és a vizuális leképezés viszonyának problematikusságára.

A koncepció alaposabb vizsgálatára, továbbgondolására és művészeti leképzésére, több értelmezési mező alakult ki, melyek négy különböző térben kerülnek bemutatásra. A különböző kiállítások az adott csoportot alkotó művészek alkotói praxisában felfedezhető párhuzamok, valamint az általuk vizsgált témák összefüggései mentén alakultak ki.

Az 1111 Galériában bemutatott munkák témájukban változatosak, fókuszukban egy-egy közösséggel, csoporttal zajló kutatói és/vagy alkotói folyamat áll, ahol az alkotás maga e folyamat megteremtése, melynek lenyomatait a kiállítás során a látogatók (el)mondva-csinálva ismerhetik meg.

A kiállítás két hete folyamán az alkotók különböző aktivitásokkal várják az érdeklődőket:
2023. november 22. (szerda) Papp Szilvia Vivi: összeFONÓ
2023. november 24. (péntek) Bubla Éva: Microbial Futures Lab – a jövő gyógyszerei workshop
2023. november 28. (kedd) Pamuki-Balogh Viktória: Kerekasztal-beszélgetés és finisszázs