„Ezek gyerekmunkák voltak…”

Baksa-Soós János kiállítása

2022. január 14. (péntek) 19:30
OMA (1094 Budapest, Angyal utca 32.)

A kiállítást Majsai Réka művészettörténész és Beöthy Balázs képzőművész nyitja meg. Ezt követi Vető János, Bujdosó János, és a FOCC együttes zenés előadása.

„Persze hogy elvégzett eredménnyel érkezünk,
ami egy bizonyos korig start sebesség.
Aztán jönnek a munkák továbbvivő eredményei,
a régiek újra megértése után.”
(Részlet Január Herceg 1983-as berlini Hajónaplójából)

Baksa-Soós János 1948-ban született Budapesten, 1971-ben emigrált Németországba, ahol 2021-ben bekövetkezett haláláig élt és dolgozott. Az ebben az időben készített rendkívül gazdag képzőművészeti és zenei hagyatéka még csak most kerül feltárásra.

Január Herceg (Baksa-Soós János) mindig szertartásosan búcsúzott az elmúlt korszakaitól. Ezen a kiállításon is egy ilyen visszatekintést láthatunk: maga nézi a régebbi önmagát a hetvenes évek végétől visszafelé; ideértve a magyar underground pop-csoport, a „Kex” énekeseként töltött időszakot.

Az esemény az Átlátszó Hang Újzenei Fesztivál 2022 programja.

A programon való részvétel ingyenes, de kizárólag védettségi igazolvánnyal vagy 48óránál nem régebbi negatív Covid-tesz bemutatásával lehetséges, valamint előzetes regisztrációhoz kötött. Regisztrálni az címen 2022. január 14. délelőtt 11 óráig lehetséges. A nagy érdeklődésre való tekintettel, egy e-mail címről maximum 2 fő regisztrációját tudjuk fogadni.

A rendezvényt a Cseh Tamás Archívum és a Goethe Intezet Budapest támogatja.