Flash Show 0.

2020. november 12-21.

Helyszínek:

– Gerbeaud Café
– Toldi Club
– Vitkovics Mihály utca 3-5.
– Király utca 27.
– Kecskeméti utca 14. (Mercure Hotel)

Kiállító galériák:

acb (HU)
AETOPOULOS (GR)
Easttopics (HU)
Everybody Needs Art / ENA Viewing Space (HU)
Eugster || Belgrade (SRB)
Glassyard (HU)
hunt kastner (CZ)
kogo (EST)
Polansky (CZ)
Propaganda (PL)
Ravnikar (SLO)
​Zahorian & Van Espen (SK/CZ)

több infó: www.flashshow.art
katalógus: https://www.flashshow.art/catalogue

A Flash show elképzelése 2019-ben született meg. A hagyományos művészeti vásárok nemzetközileg is egyre népszerűbb alternatív platformját kívántuk létrehozni, ahol kiemelt figyelmet kap a közép-kelet-európai régió galériáinak legfrissebb, feltörekvő generációja.

A világjárványt megelőzően, mikor a képzeletünknek még nem szabta meg a határait a pandémia, egy háromnapos nyüzsgő esemény létrehozásán dolgoztunk, ahol a meghívott galériák önálló kiállítások keretein belül mutatkoztak volna be, így a különböző nemzetközi galériák művészei egy gondosan válogatott kurátori szelekció részeként valósították volna meg, nem csak egy vásár, hanem egy kortárs képzőművészeti kiállítás koncepcióját.

A járványhelyzethez alkalmazkodva született meg a Flash show 0. verziója. Kilépve a négy fal közül, Budapest belvárosának különböző részein, kirakatokon keresztül tekintheti meg a művészet iránt érdeklődő közönség a közép-kelet-európai régió kortárs művészetének egy szelekcióját.

Az önálló kiállítás műfaja lehetőséget nyújt számunka, hogy jobban elmélyüljünk az egyes művészek munkájában, befogadhatóbbá válik az élmény, így nem veszünk el az ingerek sokaságában.

A magas szakmai színvonal biztosítása érdekében a kiállító galériákat és művészeket gondos kurátori munka során választottuk ki.

Péli Barna (Easttopics)
Péli Barna (Easttopics)
Péli Barna (Easttopics)
Borsos Lőrinc (Glassyard)
Borsos Lőrinc (Glassyard)
Borsos Lőrinc (Glassyard)
Borsos Lőrinc (Glassyard)