SZIMA

Új elnök: Maurer Dóra

A Magyar Tudományos Akadémia által 1992-ben alapított Széchenyi Irodalmi és Művészeti Akadémia 2017. november 27-ei rendes éves és tisztújító közgyűlésén megválasztotta tisztviselőit, valamint mind az 5 szakosztályba új tagokat választott.

A Széchenyi Akadémia új elnöke Maurer Dóra festőművész, ügyvezető elnöke Ferencz Győző költő maradt.

Az építőművészeti osztály elnöke továbbra is Winkler Barnabás, az osztály rendes tagja lett Pelényi Margit és Vincze László; szenior tagja Zalotay Elemér.

Az irodalmi osztály elnökévé újra Imre Flórát, rendes tagjává Bartis Attilát, Dragomán Györgyöt és Tompa Andreát; szenior taggá Karátson Endrét választották.

A képző- és iparművészeti osztály elnöke Haász István lett, az osztály új tagjai: Gerhes Gábor és Zalavári József; szenior tagja Schmal Károly és Szüts Miklós.

A mozgókép-és színházművészeti osztály új elnöke Hegedűs D. Géza, az osztály rendes tagja Pintér Béla és Valló Péter lett; szenior tagnak Fodor Tamást választották.

A zenei alkotóművészeti osztály elnöke újra Tihanyi László lett, rendes tagnak Szigetvári Andreát választották.

Tiszteletbeli tagok, delegátus
A közgyűlésen az új tiszteletbeli tagokról is döntést hozott a közgyűlés. Mostantól a Széchenyi Akadémia tiszteletbeli tagja: Yona Friedmann (építőművészeti osztály) és Boško Krstić (irodalmi osztály).

A Magyar Tudományos Akadémia felé delegátusnak ismét Ferencz Győzőt és Jeney Zoltánt választották, elnökségi tagnak pedig Klimó Károlyt.

A Széchenyi Irodalmi és Művészeti Akadémiáról itt olvashatnak bővebben.

(Forrás: SZIMA)