Trafó Galéria Nyitott Műterem #05

Perlaki Márton

2021. január 7.(csütörtök)  21:00
www.facebook.com/Trafo.Gallery

A Trafó Kortárs Művészetek Háza e-Trafó elnevezésű online programsorozata minden hétköznapra digitális platformokon elérhető programokat kínál; többek között live seteket, online táncórákat, webinarokat, beszélgetéseket és speciális online előadásokat. A programsorozat része a Trafó Galéria online műteremlátogatás-sorozata, melynek keretében minden csütörtökön 21 órától kurátorok és szakírók kalauzolásával nyerhetünk betekintést egy-egy képzőművész műtermébe, és ismerhetjük meg legfrissebb műveiket és terveiket.

A sorozat ötödik eseményén, január 7-én Perlaki Márton londoni stúdiójába látogatunk el Petrányi Zsolt művészettörténész, kurátor, a Magyar Nemzeti Galéria Jelenkori Gyűjteményének vezetője segítségével. A beszélgetést a Trafó Galéria Facebook-oldalán élőben lehet követni.

A sorozat további alkalmai:

2021.01.14. 21:00 Gróf Ferenc | beszélgetőtárs: Szalai Borbála
2021.01.21. 21:00 Keresztesi Botond | beszélgetőtárs: Miklósvölgyi Zsolt
2021.01.28. 21:00 Katarina Šević | beszélgetőtárs: Somogyi Hajnalka

Perlaki Márton (1982) fotóriporterként, majd a Színház és Filmművészeti Egyetem operatőr szakán végzett. A The Room magazin alapítója és képszerkesztője volt. Jelölték a FOAM (Fotomuseum Amsterdam) nemzetközileg elismert fotós díjára, a Paul Huf Award-ra és beválogatták a múzeum Foam Talent elnevezésű programjába, 2015 legtehetségesebb fiatal fotóművészei közé. Ugyanebben az évben egy fotója a Taylor Wessing Portrait Prize kiállításán is látható volt a londoni National Portrait Gallery-ben. Munkái olyan neves magazinokban és újságokban jelennek meg, mint a Time Magazine, a Vogue, a New York Magazine, az M le Monde, vagy a Süddeutsche Zeitung. Műveivel legutóbb 2016-ban a Robert Capa Kortárs Fotográfiai Központban rendezett egyéni kiállításán találkozhatott a hazai közönség. Puha sarkok című szólókiállítása, mely október 30-án nyitott meg a Trafó Galériában, jelenleg a járványhelyzet miatt zárva tart, jelenlegi terveink szerint az újranyitást követően 2021. január 17-ig lesz majd látogatható.