Videó prezentációk 3. – Vécsei Júlia

Az Áthallás Videoművészeti Fesztivál, Budapest részprogramjaként elindult a havonta megrendezendő Videó prezentációk sorozat. Az egy estés bemutatók meghívottjai magyar és külföldi videoművészek. Az esemény célja elsősorban a kortárs videoművészettel foglalkozó alkotók bemutatása, másodsorban a videoművészet megismertetése a szélesebb közönséggel.

Harmadik meghívott előadó: Vécsei Júlia

Időpont: 2008 december 9, kedd, 19h.
Helyszín: Labor, 1053 Budapest, Képíró u. 6.

Vécsei Júlia médiamûvész.
1991-1995 között a budapesti Képzõ- és Iparmûvészeti Szakközépiskola fotó szakos hallgatója majd 1996-ban felvételt nyert a Magyar Képzõmûvészeti Egyetem  Intermédia szakára. 2001-ben médiamûvészként diplomázott. 2002 és 2004 között a Magyar Iparmûvészeti Egyetemen mûvészeti menedzsernek tanult.
Derkovits ösztöndíjas, a Cora áruház pályázatának, Magyar Képzõmûvészeti Fõiskola; Glatz Oszkár Alapítványi díjazottja; C3 Kulturális és Kommunikációs Központ ösztöndíjasa, a Fiatal Képzõmûvészek Stúdiója Egyesület elnöke.

2007 májusában elindítja a ZINE, „RAJZLAP/DRAWING-PAPER” címû projektjét: „A rajz területén alkotó képzõmûvészeket kérek fel, hogy egy-egy számot hozzanak létre. A sorozatnak évente 6 száma jelenik meg, az elsõ hat kiadvány alkotói fiatal mûvészek. A rajzlap korlátozott példányszámú.
A zine magánkezdeményezésben valósul meg.”- Vécsei Júlia