Liget 30

Független re-akciók

2013. május 31. – június 16.
MegnyitóOpening: 2013. május 30. 19:00
MegnyitjaRemarks by: Beöthy Balázs
A Liget Galéria 2013-ban ünnepli fennállásának harmincadik évfordulóját. Ez az alkalom teremtett lehetőséget számunkra, hogy a Magyar Képzőművészeti Egyetem Képzőművészet-elmélet alapszak végzős hallgatóiként diplomakiállításunkat a Liget Galériával együttműködve rendezzük meg.

A galériát, mint komplex jelenséget kívánjuk tárgyalni, ezért a kiállítás nem korlátozódik egy történeti igényű, narratív, kronológikus ív megrajzolására.

A kiállításon bemutatásra kerülő művek a felhívásunkra érkezett kortárs reakciók, melyeket a galéria történetéből válogatott archív anyagokkal kiegészítve mutatunk be. A felhívásban olvasható elsődleges válogatási szempontok a Liget működése szempontjából releváns tematikák, mint például: intézményi együttműködések; a fotó médiuma; a nőművészet jelenléte; a galéria terére történő reflektálás; szociális és társadalmi témák.

A kiállításhoz az eseményre kiadott katalógus mellett számos társrendezvény: környezettudatos témájú előadás, kerekasztal-beszélgetések, (gerilla-) kertészkedés, zenei programok, látvány-koncert és különféle gyerekfoglalkozás kapcsolódik.

Közreműködők: Sugár János, Várnagy Tibor, Zalavári András Projektvezetők: Lázár Eszter, Nagy Edina Belsőépítészek: Ács Alíz, Takács Eszter