Sold out

2022. július 2. – július 13.
MegnyitóOpening: 2022. július 1. 19:00
KurátorCurator: Fülöp Tímea

Mindenki tudni szeretné a művészeti világban, hogy éppen milyen a közönség, különösen a gyűjtők ízlése – de ez persze nem olyan kérdés, amelyet könnyedén egymásnak szegeznek a piac szereplői, válaszolni pedig még ennél is nehezebb volna rá. Részben azért, mert éppen egy változást tapasztalhatunk, aminek során a nagy magyar aukciósházak végre nem a háború utáni művészetet tartják kortársnak, hanem nyitni kezdtek jelenük felé.

Mindez azért bonyolítja tovább a kérdést, mert a kortárs művészet sokkal széttartóbb tendenciákat mutat, mint amiket megszoktunk a művészettörténettől – egyre több a lehetőség, egyre nehezebb választani. Egyre csak szaporodnak a közvéleménykutatások, számosított adatokkal próbálják felmérni, hogy kinek és mi tetszik, ami legalább annyira szól a művészet lehetséges irányainak meghatározásáról, mint a befektetések megfontolásáról.

A Nagyházi Contemporary kortárs képzőművészeti galéria szeretné egyszerűen megválaszolni a bonyolult kérdést: a Sold Out című kiállítás egy válogatás azokból a műtárgyakból, amelyek az elmúlt évben találtak tulajdonosra. Változatosságukkal megmutatják, hogy a közönség ízlése korántsem homogén, ugyanakkor tudatos: minden klasszikus félelem ellenére igény van a fiatal  kortársakra.

Kiállító művészek: Jagicza Patrícia, Leitner Levente, Szabó Menyus, Dávid Zita, Dóra Ádám, Bencs Dániel , Németh László