A Föld Bőre projekt 2

2021. szeptember 3. – szeptember 23.
MegnyitóOpening: 2021. szeptember 2. 19:00
MegnyitjaRemarks by: Janesch Péter
A Buckminster Fuller által megszerkesztett Dymaxion map, provizórikus megfeszítése. Az összes létező kiemelkedés és domborzati felület hozzáadásával, kiegészül a végleges térképforma, amelyet Dymaxion Map néven ismerünk.

A Föld egy űrhajó. Az adott szimbólum önálló életre kel.

A 2014-es előzmény: http://www.korodiluca.eu/2014.html

Egy kb.2M-es rugalmas anyagból kivágott Dymaxion forma lesz megfeszítve a térben, úgy, hogy ezt egyben vetítővászonnak használom. A bőrhártya szerű absztrakt formájú felület, lebegő hatást kelt a térben.

Folyamatosan ismétlődik rajta a The Skin c. videomunka. Ennek egy része rávetül a szemközti falra majd és így két vetített kép lesz a térben.

Az installáció része még egy 3M x 3,5M indigókék selyem, amire világoszöld krétával van fölrajzolva egy Dymaxionból kiindult absztrakció. Egy továbbgondolás, ahol az egyenesekből ívek formálódtak és ezek a kifeszítést imitálják, képezik le.

Néhol 3 színnel színfoltok jelennek meg a felületen. Az ívek szabadkézzel vannak meghúzva, ezzel is az emberit, a humán léptéket erősítve a megjelenésben. Pár festékfolt szerű képződmény, felhőgalaxisként foszlányokban jelenik meg rajta még.

Sötétítőfüggönyként is funkcionál, felakasztva az ablak elé.