Delineo ergo cogito

2022. január 22. – április 24.
MegnyitóOpening: 2022. január 21. 18:00
MegnyitjaRemarks by: Bódi Kinga

 

A kiállítás témája a rajz, ami képi gondolkodásban a legegyszerűbb és legkézenfekvőbb eszköz, technika. A gondolkodás és a folyamat közvetlen és elsődleges megjelenítése. Amikor az első rajz megszületik akkor az absztrakciót is átéljük és ezzel a tudással együtt növünk fel.

A rajz sokféle lehet, például nyitott, folytatható, konceptuális, meditatív, kereső, véletlennel játszó, vázlat jellegű, és minden művész gondolkodásának képét mutatja, a legegyszerűbb és legbonyolultabb dolgot rajzzal is – vagy annak segítségével – el lehet magyarázni.

A rajzhoz fűződő viszonyról már eleve érdekes gondolkodni, a különbözőségek és hasonlóságok izgalmas összevetése lenne ez a kiállítás. Néhány kiállító szövegben is megfogalmazza ezt a viszonyt.

Kiállítók: Bálványos Levente, Beke László, Bernát András, Binaura, Bodóczky István, Csörgő Anna, Csörgő Attila, Fusz Mátyás, Gallov Péter, Gallusz Gyöngyi, Gáyor Tibor, Haász István, Haász Katalin, Hollán Sándor, Imre Mariann, Jovanovics Tamás, Kelle Antal, Keserű Károly, Kristóf Krisztián, Kútvölgyi-Szabó Áron, Lábas Zoltán, Claudia-Maria Luenig, Madácsy István, Mengyán András, Maurer Dóra, Milasovszky László, Molnár Vera, Mostoha Marcell, Nagy Barbara, Nemes Judit, Poroszlai Eszter, Pólya Zsombor, Rákóczy Gizella, Schmal Károly, Klaus Staudt, Szegedy-Maszák Zoltán, Szelley Lellé, Szilágyi Teréz, Szíj Kamilla, Tarr Hajnalka, Tasnádi József, Tibor Zsolt, Türk Péter, Varga Éva, Varga György, Vécsei Júlia, Helga Weihs, Zalavári András