Drafting Futures

A Werk Akadémia képzőművészeti menedzser szak vizsgakiállítása

2022. május 21. – június 25.
MegnyitóOpening: 2022. május 20. 18:00
MegnyitjaRemarks by: Réz András

A Drafting Futures csoportos kiállítás művészi reakciókat, válaszokat keres arra a problémakörre, hogy a jelenlegi kiszámíthatatlan társadalmi, gazdasági és ökológiai helyzetben hogyan lehet, vagy lehet-e egyáltalán lendületes újrakezdésben gondolkozni.

A tárlat 12 képzőművész munkáit szemlézi, ezek közül számos új alkotás, melyet a művészek kifejezetten a Werk Akadémia vizsgakiállítására készítettek el. A Drafting Futures tematikája két fő irány mentén rajzolódik ki. Az egyik egy ősi, naturalisztikus irány, a másik a digitalitás vizuálitására reflektál.

Sok munkában ez a kettő egyszerre felfedezhető, ahogy egyszerre élünk egy folyamatosan digitalizálódó világban, amivel már sokaknak a lépést is nehéz tartani, mindemellett a folyamatos természeti katasztrófák által sújtott környezetünk felvillantja előttünk a piros lámpát és késztet minket lassításra és a régi, kevésbé a környezetet terhelő technológiák felé irányít.

Kiállító művészek: Balogh Csaba, Birkás Mona, Biró Dávid, Csatlós Asztrid, Ember Sári, Góg Angéla, Kemény Zsuzsa, Melkovics Tamás, Nemes Márton, Pintér Gábor, Tranker Kata, Ulbert Ádám