DUNNO HOW TO WRITE – 2

2020. augusztus 26. – szeptember 4.
MegnyitóOpening: 2020. augusztus 25. 19:00

A Dunno how to write egy független periodika, amelynek célja, hogy kortárs magyar tervezőgrafikusok és betűtervezők gondolatait és vizuális kísérleteit gyűjtse egybe, ezáltal nyújtva betekintést a kortárs nemzetközi és hazai tipográfia alakulásába. Egy tűzött, fekete-fehér játszótér.

Letters have no specific language
Egy adott karakternek minden nyelven belül megvannak a hozzá kapcsolódó denotációi, ám a betű a beszélt és írott nyelven túli, önálló létező (különösen a latin karakterkészlet elemei). Egyszerre önmagában is jelentéssel bíró képi komplexum és egy nagyobb egész szolgálatában álló, szabály- és rendszerkövető alkalmazott. A jó fogaskerék a gépben és a gép maga.

A DHTW 2. kiadványa a betűk univerzális és alkalmazkodó természetéről igyekszik korántsem teljes, összefoglaló képet mutatni a betűket szuverén, komplex, kísérleti mivoltukban, természetes élőhelyükön, a fehér papíron megfigyelni.

Kiállító művészek/dizájnerek: Batke Bendegúz, Császár Adrienn, Csocsán Laura, Katinka Csenge, Nicoló Oriani, Takács Anna, Morgane VanTorre