A Kunstküche februári vendége Kopeczky Róna, aki egy csoportos kiállítást álmodott meg a konyhába.
Február. Kontinentális éghajlatunkon ez a hónap egyenlő a hideg idővel, a sötétséggel, az ingerszegénységgel. Friss idényzöldségek és gyümölcsök már, vagy még nincsenek. Maradnak a nyáron és koraősszel gondos munkával eltett lekvárok, savanyúságok, befőttek.
Ugyanúgy, mint a sózás, a szárítás, az aszalás vagy a savanyítás, a befőtt készítése is egy olyan ételtartósító művelet, ami előretervezésről tanúskodik, hogy az éhínséges időkre is jusson táplálék.
A kiállítás a befőttesüveget, mint megtöltésre, tartalomra váró edényt, a befőttest, mint egy elgondolás és egy munkafolyamat eredményét, illetve mint ötlettartósító eszközt járja körbe.
Altorjay Gábor, Fajgerné Dudás Andrea, Gróf Ferenc, Karácsonyi László, Hopp Halász Károly, Szabó Eszter Ágnes, Szalay Péter, Tranker Kata
Elvagyok, mint a befőtt
Művészkonyha
2018. február 5. – február 13.
MegnyitóOpening: 2018. február 4. 19:00