it’s fine ─ a tehetetlen kiállítás

2024. március 1. – június 23.
MegnyitóOpening: 2024. február 29. 19:00
KurátorCurator: Cserhalmi Luca

A 2022-ben alakult it’s fine művészcsoport egy anti-szuperhős mozgalomként határozza meg önmagát. Tagadják a világ pozitív alakulását, viszont a szorongás helyett a szembenézést választják. Társadalomkritikájukat mélyről jövő iróniával fogalmazzák meg, amelyből árad az őszinte keserűség, a világunkat behálózó depresszió, a kilátástalanság és az áldásos ignorálás képességének vágya.

Az it’s fine művészcsoport tagjai 2023-ban elsőként a Bunker Galéria földalatti, leharcolt tereiben mutatták be művészeti statementjüket, melyben a mozgalom nézeteit 10 pontos manifesztumuk alapján foglalták össze.

A Godot Labor négyemeletes terét megújuló agóniával, kilátástalanságuk közönyös beismerésével készülnek leamortizálni. Az optimistább hangvételre vágyó közönség kérését megtagadva haladnak tovább a kikövezett úton, hiszen a világ azóta sem lett vidámabb, az abszurditás pedig a tetőfokára hágott.

Az it’s fine 2 a tehetetlenséghez írott óda, a hatástalanság himnusza, a vergődés netovábbja, amelyhez közönséget keresnek. A tárlat célja a kritikus hang felerősítése és a hazai művészeti szcéna fürdővizének felpaskolása, valamint az állandó motiváltság elvárásában kifáradt tömegek egyesítése a radikális, fáradtságtól megittasult kiábrándultságban.

it’s fine művészcsoport tagjai: Balogh Gallusz, Barcza Réka, Gáspár Annamária, Gulyás Andrea Katalin, KristofLab, w.Horváth Tibor