Kép(zavart) kép

A Block csoport kiállítása

2019. február 16. – március 8.
MegnyitóOpening: 2019. február 15. 19:00
MegnyitjaRemarks by: Lóska Lajos
A cím ara a disszonanciára utal, amellyel a kortárs mű(alkotás) kapcsán folytonosan szembetaláljuk magunkat, úgy is, mint valamely konkrét látvány immanens nyugalmába ékelődő idegen külső tényező, amely folytonos jelenlétével az értelmezhetetlenség okozója, de úgy is, mint a kortárs műtárgybefogadó erőteljes igénye a zűrzavarra, ami egész generációk életérzésével esik manapság egybe.

A kép textusát, a szóban forgó látvány önmagával azonos eleven szövete jelenti, kontextusa pedig, a vonatkozó kép szövegkörnyezetbe ágyazott variációja lesz. A kontextus ez esetben azonos azzal a bizonyos beékelődő külső tényezővel, amely az értelmezhetőség okán kerül ugyan a „képbe”, de amely egyben az értelmezhetetlenség, illetve a félreértelmezhetőség okozójává válik.

Elképzeléseink szerint, kiállításunk képi világát a mixed-média határozza meg, amelyben a különböző médiális fragmentumok, egymásba folyva, egymásba kapaszkodva (reményeink szerint egymást erősítve) teremtik meg azt a bizonyos, vágyva-vágyott disszonanciát.

Kiállító művészek: -Aktív Block- Nayg István, Pika Nagy Árpád, Sebestyén Zoltán, Taskovics Éva