Lighthouse: Reflectopia

2024. május 11. – augusztus 25.
MegnyitóOpening: 2024. május 10. 17:00
MegnyitjaRemarks by: Cserna Endre

A „Reflectopia” egy kitalált szó, egyfajta szóösszetétel, amely a „reflect” (tükröz) és a „utopia” (utópia) szavak kombinációjából jött létre. Az „utopia” általában egy ideális helyet vagy állapotot jelöl, míg a „reflect” a tükrözést vagy visszaverődést jelenti.

Tehát a „Reflectopia” egy olyan kitalált hely vagy állapot lehet, ahol a tükrözés és a fény művészete tökéletes egyensúlyban van, és ahol az látogatók lenyűgöző és inspiráló élményekben részesülhetnek.

A kiállításon szereplő alkotások segítségével a gondolatok és az érzések tükröződnek, visszaverődnek, és kibontakoznak. A művek egy része a valóságot, annak egy szeletét veszi alapul és arra reflektál, más esetben egy, már meglévő eszközt helyez egészen más megvilágításba, és van, ahol a tükröződés segítségével egy elképzelt belső állapot jelenítődik meg.

Az egyes tereket bejárva egyfajta képzeletbeli utazáson vehetünk részt, ahol különböző világokba nyerhetünk betekintést a valóság egy eddig rejtett oldalát felfedezve.

Kiállító művészek: Battha Gáspár, Hajdu Gáspár, Katona Kati, Kitzinger Gábor, Szigeti G. Csongor, Szilágyi Csilla & Herczeg Tamás, Sztojánovits Andrea