Mindenki volt gyerek

Hintalovon Művészeti Program

2023. november 18. – december 21.
MegnyitóOpening: 2023. november 17. 17:00

Mindenki volt gyerek … csak néha már olyan távolinak tűnik.

2023 novemberében egy különleges kiállítással és hozzá kapcsolódó programokkal elindítjuk a Hintalovon Összművészeti Projektet a Hintalovon Gyermekjogi Alapítvány, az Együtt a Művészetért Egyesület és az Art is Business együttműködésében.

A projektben ismert képzőművészek, írók és költők vesznek részt azzal az elgondolással, hogy új alkotásokat hozzanak létre a „Mindenki volt gyerek” jeligére. A tematikus összművészeti projekttel hagyományt kívánunk teremteni annak érdekében, hogy évről évre felhívjuk a nyitott gondolkodók figyelmét a különböző gyermekjogi kérdésekre.

A Hintalovon Művészeti Program célja, hogy az Alapítvány célkitűzéseit, – azaz hogy Magyarország jobb hely legyen a gyerekek számára, hogy jó legyen itt gyereknek lenni és hogy a felnőtt-társadalom az élet minden területén vegye figyelembe a gyerekek érdekeit és szempontjait – a művészet eszközeivel is közvetítsük és emelett az Alapítvány működési forrásait is növeljük.

Kiállító képzőművészek: Bálványos Levente / Benyovszky-Szűcs Domonkos / Cseh Lili / Csorba-Simon István / Fajgerné Dudás Andrea / Fülöp Tünde / Hajas Katinka / Hajgató Terézia / Horváth Lóczi Judit / Kiss Márta / Koleszár Kata / Kusovszky Bea / Majoros Áron / Németh Marcell / Szabó Kristóf (Kristóflab) / Szenteleki Gábor / Wolsky András

Kiállító irodalmárok: Gerőcs Péter / Karafiáth Orsolya / Márton László / Szentesi Éva