Törékeny

2010. november 13. – 2011. február 27.
MegnyitóOpening: 2010. november 13. 11:30
MegnyitjaRemarks by: Tatai Erzsébet
Asztalos Zsolt szemlélődő ember. Munkáiban az őt körülvevő világra reflektál, sallangmentesen, csak a lényegre koncentrálva kívánja bemutatni azt.

Székesfehérvári bemutatkozó kiállításán korunk fogyasztói társadalmával és a benne élő egyén helyzetével foglalkozik. A két világ megfigyelési szerint nem minden esetben harmonizál egymással, ezért a kettő közötti feszültséget jeleníti meg.

Az emberi pszichét tanulmányozza ebben a környezetben. Számára az eszmény a reneszánsz kori ember, aki harmóniában élt önmagával és környezetével, mai szóhasználattal élve: helyén volt. Ezért műveiben a XXI. századi környezet és ember harmóniáját kutatja.

Nagyméretű installációja raklapokra helyezett ipari hungarocell dobozokból áll. A csomagolóanyagokból hiányzik az áru. A körvonalak azonban egyértelművé teszik, hogy mit lehetne bele tenni.

A kiállítótér további részein fotók és videó látható. A belvárosi világító reklámplakátokon hétköznapi, kissé megtört tekintetű emberek portréi. „Plakátmagányban” kint felejtett érzelmek tüntetnek a fogyasztói világ propagandafelületein.