Időben történik

2023. szeptember 15. – október 20.
MegnyitóOpening: 2023. szeptember 14. 18:00

Ember Sári összegző érvényű kiállítással mutatkozik be az acb Galéria terében. A kiállítás a jövőre vonatkozó személyes indíttatású kérdésfelvetésként is értelmezhető, amelyben a kollektív emlékezet archaikus motívumkészletéből válogatva Ember egyúttal vissza is tekint alkotói pályája elmúlt hét évére.

A fotó műfajától való elmozdulással, az alkotói praxis mediális kiszélesedésével is egybeesik a kiállításon áttekintett időszak, amelyben térbeli objekteken keresztül, kő szobrok és kerámia tárgyak karakteres és variábilis konstellációi váltak Ember védjegyévé.

Az ábrázolás történetével nagyjából egyidős portré olyan mindannyiunk számára ismert, a kultúra alapvető szimbólumaival egészült ki kő és kerámia munkáin mint a szem, fekvő alak, emberpár, tűz, víz, fa, állat.

Az Időben történik című kiállításon bemutatott átfogó kerámia tárgyegyüttes, valamint a tárgyak által közrefogott sátor, az otthon tereinek hangulatát megidézve, az alkotó személyes megközelítésén keresztül generációs kérdésfelvetésként is artikulálódik.