Dunaújvárosi Fotográfiai Biennálé

2007. április 28. – május 26.
MegnyitóOpening: 2007. április 28. 11:00
MegnyitjaRemarks by: Zólyom Franciska
A rendezvény célja fiatal kortárs alkotó fotósok munkáinak széles körben való megismertetése egy nemzetközi fotókiállítás keretein belül, valamint egy kétévente visszatérő hagyomány, szakmai találkozó megszervezése. A rendezvény több programból áll, melyek a városkép tekintetében a leghangulatosabb hónapban kerülnek megrendezésre. A prominens kiállítóhelyeken, népszerű kávézókban és szórakozóhelyeken zajló Dunaújvárosi Fotóbiennále fiatal fotósok munkáinak bemutatásával a különböző kortárs fotográfiai műfajok és alkotói attitűdök közötti párbeszéd megteremtésére törekszik.

A helyszínek kiválasztásakor fontos szempont volt a város hétköznapjainak dinamikája, s az egymáshoz közel lévő, gyalogosan is könnyen elérhető kiállítóhelyek a legjobb alapot biztosítják egy párbeszédre építő programszerkezet kialakításához.

A biennálé további helyszínei:
Bartók Kamaraszínház és Művészetek Háza (Bartók tér 1)
kiállítók: Halász Gabi, Dezső T. Tamás, Telek Balázs

Corner Cafe (Dózsa György tér 2)
kiállító: Kapolka Gábor

Dunaújvárosi Főiskola (Táncsics Mihály utca 1/a)
kiállítók: Huszár Judit, -Z-, Simonyi Balázs

Intercisa Múzeum (Városháza tér 4)
kiállítók: Czigány Ákos, Horváth Bence, Lévai Katalin, Molnár Zoltán (Múzeum udvar), Papp Nikoletta, Sárközi Péter, Szűcs Enikő, Tikos Dóra

Junior Kávézó (Táncsics Mihály utca 3)
kiállítók: Deák Andrea, Fazekas István

Munkásművelődési Központ – Folyosógaléria (Apáczai Csere János utca 11)
kiállítók: Mucsy Szilvi, Rajcsányi Artúr, Szuhay Gergely, Tóth Balázs, Váradi Viktor

Széchenyi Gimnázium – Szivacs Galéria (Dózsa György út 15/a)
kiállítók: Bán Krisztián, Dósa Kinga, Fehér Katalin, Koleszár Adél, Kovács Milán, Porkoláb Zsófi

3 király söröző (Kenyérgyári út 2)
kiállítók: Dallos Ádám, Kerekes 75 Gábor, Taskovics Dorka

Szakmai nap 2007. május 19., szombat
14-17 óráig: Zdena Kolecková, Pfisztner Gábor és Oana Tanase előadásai a Dunaújvárosi Foiskola előadótermében (308-as terem).

18-19 óráig: A kulturális produkció feltételei – újszeru együttműködési formák a kortárs fotó területén, beszélgetés a Kortárs Művészeti Intézetben.

19 óra: Eredményhirdetés. A nemzetközi zsűri, melynek tagjai Bán András, Csoszó Gabriella, Göbölyös Luca, Zdena Kolecková (CZ) és Oana Tanase (RO), kihirdeti a biennále fődíjának és különdíjának nyerteseit, illetve a közönségdíj szavazásának eredményét.

19-20 óráig: DJ P RUB és vendégei zenélnek.

Közlekedés

Április 28-án és május 19-én közvetlen biennálé-buszjárat indul Budapestről Dunaújvárosba. Indulás: 9 órakor, a Lánchíd pesti hídfője alatt lévő buszparkolóból. Visszaindulás 21.00 órakor. Az utiköltség oda-vissza 1100 Ft/fő. Jelentkezés, helyfoglalás: 30 9215 582.