Elastic scale

2023. szeptember 14. – október 8.
MegnyitóOpening: 2023. szeptember 13. 19:00
MegnyitjaRemarks by: Muladi Brigitta

Kőszeghy Flóra önálló kiállításán az építészet elméleti kérdéseivel foglalkozó munkáit mutatja be. A művész legújabb művei a virtuális és a fizikai tér párhuzamosan létező valóságai közti interakciókra reflektálnak. A digitális kultúra révén kialakult újfajta látásmódot nagyméretű olajfestményeken és installációkon mutatja be, amelyek egyúttal a művésznő léptékkel kapcsolatos kérdéseit is reprezentálják.

Kőszeghy Flóra építészeti múltja és jelene a virtuális térhez kapcsolódik, ezért művei azt a tapasztalatot mutatják be, amely számára a mindennapok része. A reális és az irreális, a materiális és az immateriális, valamint a fizikai és a szellemi szférák közti kapcsolatban a művésznő számára kiemelt jelentőséget hordoz a technológiai környezet, amelyet olyan ismétlődő motívumokon keresztül jelenít meg, mint az autó, a daru, a lebegő ház és a cyborgok különböző formái.

Ezek a visszatérő elemek eltérő módon, de mind az ember és a technológia közti határok elmosódásával foglalkoznak, amelyben a lépték kérdése kiemelt szerepet kap.